Λέσβος: Πολίτες ζητούν να μπει νέος μεγαλύτερος Σταυρός εκεί που γκρέμισαν τον προηγούμενο

10 Οκτωβρίου, 20189:16 ΜΜ

>Ως γνωστόν… άγνωστοι γκρέμισαν στην περιοχή Απελλή της Λέσβου ένα μεγάλο τσιμεντένιο λευκού χρώματος Σταυρό που είχε ανεγερθεί πάνω από μια παραλία, την οποία χρησιμοποιούν Έλληνες και μουσουλμάνοι, οι οποίοι ενοχλούνταν από την παρουσία του ιερού συμβόλου τω χριστιανών.

Ο Σταυρός είχε ανεγερθεί περίπου στις αρχές Σεπτεμβρίου και μερικές μέρες αργότερα η «ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ στο ΑΙΓΑΙΟ» έστειλε στον Λιμενάρχη Μυτιλήνης και στο Δήμαρχο Λέσβου, μια επιστολή σύμφωνα με την οποία ο Σταυρός τοποθετήθηκε από αγνώστους, ώστε να αποτρέπονται αλλόθρησκοι να προσέρχονται για κολύμβηση.

Όπως ανέφερε στην επιστολή της η «ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ στο ΑΙΓΑΙΟ», «η πράξη αυτή είναι παράνομη αντιαισθητική (θυμίζει τάφο) αλλά κυρίως», όπως επισημαίνει, «προσβλητική για το σύμβολο του χριστιανισμού, σύμβολο αγάπης και θυσίας και όχι ρατσισμού και μισαλλοδοξίας».

Κλείνοντας την επιστολή η «ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ στο ΑΙΓΑΙΟ» ζητούσε από τον Λιμενάρχη και το Δήμαρχο «να αποκατασταθεί η αυθαιρεσία και η ακαταλληλότητα ύπαρξης θρησκευτικού συμβόλου σε χώρο λουομένων και η μετατροπή του σε εργαλείο επίδοξων σταυροφόρων».

Ένα μήνα μετά την ανάδειξη του θέματος με την αποστολή της επιστολής της ΜΚΟ στις τοπικές αρχές, οι άγνωστοι, με πολύ προσπάθεια και περισσή μανία, καθώς ο Σταυρός ήταν κατασκευασμένος με ενισχυμένο μπετόν, κατάφεραν να τον γκρεμίσουν αν και ακόμη κρέμεται από τα σίδερα που ήταν μέσα στο μπετόν, όπως θα δείτε στις φωτογραφίες.

Φυσικά δεν υπάρχει, μέχρι σήμερα, καμία αντίδραση από την  «ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ στο ΑΙΓΑΙΟ» που ζητούσε την απομάκρυνση του Σταυρού διότι ενοχλούσε τους μουσουλμάνους «μετανάστες».

Το lesvownews.gr το οποίο κάνει το ρεπορτάζ, αναγνώστες της τοπικής ενημερωτικής ιστοσελίδας τηλεφωνούν συνεχώς, ζητώντας παρέμβαση της Εκκλησίας και άνοιγμα λογαριασμού σε τράπεζα ώστε να συγκεντρωθεί ένα ποσό και να φτιαχτεί εκεί ένας νέος τεράστιος Σταυρός.

Δείτε πως είναι αυτή την στιγμή ο Σταυρός που κατέστρεψαν:

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News