Λεπέν: «Να απαγορευθεί στους δημόσιους χώρους η μουσουλμανική μαντίλα»

25 Οκτωβρίου, 2020 11:16 ΜΜ
More videos

Πρόταση για απαγόρευση της μουσουλμανικής μαντίλας από την ακροδεξιά Λεπέν στην Γαλλία

Η Μαρί Λεπέν πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος της Εθνικής Ενότητας, ζήτησε την απαγόρευση της μουσουλμανικής μαντίλας στους δημόσιους χώρους της χώρας. Η Μαρί Λεπέν πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος της Εθνικής Ενότητας, απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στην εκπομπή Grand Jury.

H Λεπέν ανέφερε ότι από το 1989 που άρχισαν οι συζητήσεις σχετικά με αυτό το θέμα μέχρι σήμερα, έχει υπάρξει μία ταχύτατη αύξηση στον αριθμό των γυναικών που φοράνε τη μαντίλα και ζήτησε την απαγόρευση της στους δημόσιους χώρους. Χρησιμοποίησε την φράση “Εμείς δεν κηρύσσουμε αυτό τον πόλεμο, ενάντια σε ένα κράτος, αλλά ενάντια σε μία ιδεολογία, τον ισλαμισμό”.

Η Λεπέν ανέφερε πως “Η Γαλλία για να προστατέψει τον εαυτό της από τους τρομοκράτες πρέπει να απορρίψει κάποια άρθρα της Ευρωπαϊκής Συνθήκης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων” . Η ακροδεξιά ηγέτης αναφερόμενη στην ένταση ανάμεσα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Ερντογάν και τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, είπε πως η ανάκληση του πρέσβη είναι σημαντική αλλά δεν είναι μία ισχυρή αντίδραση.

Η Λεπέν ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να πάρει στάση ενάντια στην Τουρκία, ενώ σε μήνυμα που κοινοποίησε από το λογαριασμό της στο Twitter, υποστήριξε πως ο Ερντογάν αντί να ευχηθεί συλλυπητήρια για τη δολοφονία ενός δασκάλου επέλεξε να προσβάλει τον Mακρόν και πρόσθεσε πως η ανάκληση του πρέσβη ήταν αναπόφευκτη.

Fransa’da aşırı sağcı Le Pen’den ‘başörtüsü yasaklansın’ çağrısı / tourkikanea