Τετάρτη, 29 Μαΐου 2024
ΕλλάδαΛέων για Πάτρα - «Αστοχίες στη Μαλένα - Η Τζωρτζίνα υπέφερε πάρα...

Λέων για Πάτρα – «Αστοχίες στη Μαλένα – Η Τζωρτζίνα υπέφερε πάρα πολύ»

Για πολλές αστοχίες που απέκλεισαν τον ασφυκτικό θάνατο της Μαλένας, έκανε λόγο σε συνέντευξή του ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων, στην πολύκροτη υπόθεση του θανάτου των κοριτσιών από την Πάτρα, της οποίας οι πληροφορίες μέρα με την ημέρα, είναι καταιγιστικές και όλο και πιο «παράξενες».

Ο κ. Λεών, ανέφερε στην ΕΡΤ και αιτιολογώντας τις νέες αναρτήσεις του σχετικά με το θάνατο της Μαλένας, μίλησε για πολλές αστοχίες που απέκλεισαν τον ασφυκτικό θάνατο ενώ «οι εκδορές ψηλά στη μύτη έπρεπε να καταγραφούν και να μελετηθούν σωστά γιατί ήταν πολύ σημαντικό στοιχείο».

Δείτε το βίντεο:

Αναλύοντας ξανά το σκίτσο που ανέβασε στο Twitter και δείχνει έναν αριστερόχειρα δράστη που κλείνει το στόμα και τη μύτη του θύματος με τέτοιο τρόπο ώστε να προκληθούν αμυχές ψηλά, στη βάση της μύτης, όπως ακριβώς είχε και η Μαλένα στις φωτογραφίες, o κ. Λέων, υπογράμμισε ότι

«Πρώτα απ’ όλα ακουγόταν έντονα για μακρύ χρονικό διάστημα ότι οι εκδορές ήταν απλές σε ένα σημείο που σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να είναι συμβατές με ασφυκτικό θάνατο. Αυτό με ανάγκασε να αναρτήσω το συγκεκριμένο σκίτσο από της βιβλιογραφία που δείχνει την αντίστροφη φορά των τραυμάτων, δηλαδή ο δράστης, αν υποθέσουμε ότι υπάρχει στη Μαλένα, έχει αποφράξει μύτη και στόμα με το δεξί χέρι».

«Η φωτογραφία όχι απλά δε αποκλείει τον ασφυκτικό θάνατο αλλά το γεγονός ότι οι εκδορές είναι ψηλά στη μύτη επιβεβαιώνεται και από τη βιβλιογραφία. Στην πρώτη λοιπόν έκθεση είχαμε αιτία θανάτου παθολογική 100% και κλείδωνε το περιστατικό με βεβαιότητα ηπατικής ανεπάρκειας ενώ ακόμα και φοιτητής γνωρίζει ότι το πρώτο σύμπτωμα της ηπατικής ανεπάρκειας είναι ο ίκτερος, που δεν εντοπίστηκε ποτέ», πρόσθεσε.

«Η Τζωρτζίνα υπέφερε πάρα πολύ»

Όσον αφορά τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, για τον οποίο κατηγορείται η μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου, ο Κ. Λέων, επεσήμανε ότι «υπέφερε παρά» πολύ και ίσως όχι μόνο από έναν εξωγενή παράγοντα.

«Για τα δύο πρώτα περιστατικά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια και εξωγενή παράγοντα διαφορετικό από τον τελικό παράγοντα της Τζωρτζίνας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε μάλιστα ότι «Δεν πρέπει να αναμένουμε ομολογία, αλλά να είμαστε βέβαιοι ότι η ψυχή αυτών των παιδιών θα βρει τη δικαίωση τουλάχιστον στις δικαστικές αίθουσες».

Πηγή: ΕΡΤ – εκπομπή «Από τις6»

Τα πιο σημαντικά