Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024
επικαιρότηταΛεωφορεία σχηματίζουν «τείχος» για να προστατεύσουν μοτοσυκλετιστές από τους ισχυρούς ανέμους

Λεωφορεία σχηματίζουν «τείχος» για να προστατεύσουν μοτοσυκλετιστές από τους ισχυρούς ανέμους

Η χθεσινή κακοκαιρία που χτύπησε με σφοδρότητα αρκετές περιοχές στην Τουρκία προκάλεσε πλήθος προβλήματα στις οδικές και θαλάσσιες συγκοινωνίες, ενώ στοίχισε και τη ζωή σε τουλάχιστον 4 ανθρώπους στην Κωνσταντινούπολη, όπου οι άνεμοι έπνεαν με ταχύτητα έως και 130 χλμ την ώρα.

Τουλάχιστον 19 άτομα τραυματίστηκαν στην περιοχή της Κωνσταντινούπολης εξαιτίας των χθεσινών θυελλωδών ανέμων, ενώ σε αρκετές περιοχές της Τουρκίας προκλήθηκαν εκτεταμένες υλικές ζημιές – δέντρα ξεριζώθηκαν και σκεπές σπιτιών διαλύθηκαν.

Πέρα από τις εικόνες καταστροφής, τον γύρο του διαδικτύου έκανε χθες ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται η συγκινητική κίνηση οδηγών λεωφορείων που οδηγούν προστατεύοντας μοτοσυκλετιστές για να περάσουν με ασφάλεια γέφυρα ενώ φυσούν θυελλώδεις άνεμοι.

Σύμφωνα με τη Milliyet το περιστατικό σημειώθηκε στην Γέφυρα των Μαρτύρων της 15ης Ιουλίου ή αλλιώς «Γέφυρα Ατατούρκ», όπου εχθές είχαν σχηματιστεί ουρές στην ευρωπαϊκή πλευρά από οδηγούς μηχανών, οι οποίοι περίμεναν να κοπάσει ο άνεμος, για να μπορέσουν να περάσουν με ασφάλεια.

«Ήμουν πεσμένος κάτω με τη μηχανή και δεν ήξερα πώς να γυρίσω πίσω», δήλωσε χαρακτηριστικά στην τουρκική εφημερίδα ο μοτοσυκλετιστής, Οκτάι Μπαρακτάρ, εξηγώντας ότι τελικά τον συνόδεψε στην είσοδο της γέφυρας ένας αστυνομικός.

Τα πιο σημαντικά