Λένε πως τα διαμάντια είναι ο καλύτερος φίλος των γυναικών, ο σκύλος όμως της ιστορίας μας, αποδεικνύει κάτι διαφορετικό

16 Μαΐου, 2015 3:09 ΠΜ
More videos

Ο Griffin, ένα αξιολάτρευτο Golden Retriever, θα έκανε τα πάντα για την ανάπηρη ιδιοκτήτρια του, Clare Syversten, συμπεριλαμβανομένου του να την ντύσει, να γεμίσει το πλυντήριο πιάτων, ακόμη και να πατήσει το καζανάκι.

Η, 26 ετών, γυναίκα από το Northolt της Αγγλίας, πάσχει από μια εκφυλιστική πάθηση του ιστού, γνωστό και ως σύνδρομο Ehlers Danlos. Λέει πως η παραμικρή κίνησή της μπορεί να προκαλέσει εξάρθρωση των αρθρώσεων  της. Ένιωθε αβοήθητη, μέχρι που τελικά βρήκε τον πιστό τετράποδο σύντροφό της, ο οποίος είναι πάντα εκεί για ό,τι και αν χρειαστεί.

Ο Griffin, ένα αξιολάτρευτο Golden Retriever, θα έκανε τα πάντα για την ανάπηρη ιδιοκτήτρια του.

Όταν βρίσκονται έξω ο Griffin, πατάει τα κουμπιά για να διασχίσουν το δρόμο, τοποθετεί τα φρούτα και τα λαχανικά σε διαφορετικές σακούλες, παίρνει πράγματα από τα ψηλότερα ράφια τα οποία η Clare δεν μπορεί να φτάσει, και κρατάει το πορτοφόλι της όταν έρθει η ώρα να πληρώσει στο ταμείο.

Όταν επιστρέφουν σπίτι από τη βόλτα τους, ο σούπερ σκύλος, βοηθάει την Clare να κατέβει από την ηλεκτρική αναπηρική καρέκλα της και να καθίσει σε μια συμβατική χειροκίνητη, επίσης την βοηθάει να βγάλει τα ρούχα της πριν πάει για ύπνο.

Η εθελόντρια Clare λέει πως δεν θα μπορούσε να ζήσει χωρίς τον αξιοσημείωτα έξυπνο Griffin.

Η Clare πάσχει από το σύνδρομο Ehlers Danlos, μια εκφυλιστική πάθηση του ιστού.

«Το να έχω τον Griffin δίπλα μου, έφερε πίσω την χαμένη μου αυτοπεποίθηση. Ειλικρινά δεν θα μπορούσα να ζήσω χωρίς αυτόν» λέει η Clare.

«Η κατάστασή μου πραγματικά περιορίζει όλα αυτά που θα μπορούσα να κάνω και συνήθιζα να εξαρτώμαι συνέχεια από άλλους ανθρώπους, καθώς ακόμη και κάτι τόσο ασήμαντο όσο το να πιάσω ένα στύλο μπορεί να προκαλέσει εξάρθρωση του καρπού μου.»

«Πλέον δεν χρειάζεται να στηρίζομαι σε άλλους ανθρώπους καθώς ο Griffin κάνει τα πάντα για μένα. Είναι ο ήρωας μου. Νομίζω πως θα ήταν ευκολότερο να αριθμήσω τα πράγματα που δεν κάνει.»

Γνώρισε τον Griffin μέσω μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης με την ονομασία «Canine Partners», η οποία φέρνει κοντά σκυλιά-συνοδούς με ανάπηρους ανθρώπους έτσι ώστε να κάνουν τη ζωή τους  ευκολότερη.

Η εθελόντρια Clare λέει πως δεν θα μπορούσε να ζήσει χωρίς τον αξιοσημείωτα έξυπνο Griffin.

Είχε ακούσει για την φιλανθρωπική οργάνωση σε ένα τένις κλαμπ για ΑΜΕΑ, όμως περίμενε μέχρι να αποκτήσει το κατάλληλα διαμορφωμένο για ΑΜΕΑ διαμέρισμά της, για να κάνει την αίτηση.

Παρακολούθησε ένα ολοήμερο σεμινάριο τον Αύγουστο του 2013 και περιγράφει τη στιγμή που πρωτοαντίκρισε το σκύλο που έμελε να γίνει ο καλύτερός της φίλος.

«Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά, από την πρώτη στιγμή ήξερα πως ήταν δικός μου», λέει.

«Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν «Μα πόσο μεγάλες είναι οι πατούσες σου!» και μετά από λίγο πήδηξε στην αγκαλιά μου, ήταν τόσο φιλικός!

«Το να έχω τον Griffin δίπλα μου, έφερε πίσω την χαμένη μου αυτοπεποίθηση. Ειλικρινά δεν θα μπορούσα να ζήσω χωρίς αυτόν» λέει η Clare.

Είναι αχώριστοι εδώ και σχεδόν δυο χρόνια και οι απίστευτες ικανότητές του προσεγγίζουν ένα μεγάλο κοινό.

«Μια βόλτα μας στο σούπερ μάρκετ κρατάει ώρες, μιας και ο κόσμος μας σταματάει για να θαυμάσει τον Griffin επί το έργο. Έχουμε μεγάλο κοινό, όπου και αν πάμε!», λέει η Clare.

«Ο κόσμος τον θαυμάζει και συχνά τους ακούς να λένε «Δείτε τι κάνει αυτός ο σκύλος!». Μας σταματάει ο κόσμος και με ρωτάνε για τον Griffin, μπορεί να κάνουμε παραπάνω ώρα στα ψώνια μας, αλλά δεν με πειράζει»

Η Clare λέει πως πλέον βλέπει διαφορά στην αυτοπεποίθησή της και νιώθει περισσότερη σιγουριά όταν χρειάζεται να βγει εκτός σπιτιού.

Γνώρισε τον Griffin μέσω μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης με την ονομασία «Canine Partners», η οποία φέρνει κοντά σκυλιά-συνοδούς με ανάπηρους ανθρώπους.

«Ανησυχούσα πολύ όταν έπρεπε να βγω εκτός σπιτιού μόνη μου, αυτό όμως έχει αλλάξει τώρα! Πλέον δεν έχω κανέναν ενδοιασμό, και για αυτό ευθύνεται ο Griffin.»

«Πραγματικά δεν ξέρω τι θα έκανα χωρίς αυτόν. Άλλαξε ολοκληρωτικά τη ζωή μου.»

Η Jenny Moir από την οργάνωση Canine Partners λέει: «Η διαφορά που έχει η καθημερινότητα της Clare χάρη στον Griffin είναι θεαματική, αλλά είναι χαρακτηριστικό εκατοντάδων τέτοιων σκύλων-βοηθών που εργάζονται με τους ΑΜΕΑ  ιδιοκτήτες τους.»

«Δεν είναι μόνο οι φυσικές ικανότητες τους, που δίνουν στους ανθρώπους με αναπηρία  την απαραίτητη στήριξη, αλλά τα σκυλιά αυξάνουν και την αυτοεκτίμηση, την αυτοπεποίθηση και την συντροφικότητα του ιδιοκτήτη τους.»

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για το δέσιμο που υπάρχει ανάμεσα στην Clare και στο Griffin, και είμαστε σίγουροι πως θα γίνει ακόμη πιο δυνατό με το χρόνο!»

Δείτε το εκπληκτικό βίντεο παρακάτω και παρακαλούμε κοινοποιήστε το στους φίλους σας!

catersnews
Ακολουθήστε μας στο facebook: