Τελικά, τι είναι αυτά τα λευκά σημάδια στα νύχια μας;

1 Οκτωβρίου, 2016 12:26 ΠΜ
More videos

Η «λευκονυχία» θα έπρεπε να απαγορευτεί από κάθε πρόταση στο ανθρώπινο λεξιλόγιο. Τρομάζει. Αν και τελικά δεν είναι τίποτα το σημαντικό και σίγουρα δεν προκαλείται από έλλειψη ασβεστίου, όπως λέει ο σχετικός μύθος.

Οι λευκές κηλίδες στα νύχια ή γενικά ο  λευκός αποχρωματισμός μπορεί να προκαλείται από διαφορετικές αιτίες, πάντοτε όμως υποδεικνύει ότι το σώμα σας είναι άρρωστο.

leukonychia

wikimedia

Ορισμένες ασθένειες έχουν συμπτώματα στα νύχια. Είναι σημαντικό να δείτε ένα γιατρό, διότι οποιαδήποτε αλλαγή στα νύχια μπορεί να διαγνωστεί.

Η λευκονυχία προκαλείται από μικρά τραύματα στα νύχια, που μπορεί να προκαλούνται από ένα χτύπημα των χεριών σου αν (πχ) πέσεις από το κρεβάτι ή αν γλιστρήσεις στη μπανιέρα.

Τα νύχια που έχουν λευκές κηλίδες αποτελούν σημάδι της λευκονυχίας. Η κύρια αιτία αυτής της κατάστασης είναι μια ζημία στη βάση του νυχιού, στη περιοχή που ονομάζεται μήτρα.

Τότε αυτά τα λευκά σημαδάκια σχηματίζονται, αρχικά στη βάση του νυχιού και στη συνέχεια, καθώς το νύχι μεγαλώνει, προχωράνε προς τη κορυφή του.

Όταν έχουν φτάσει στο μέσο του νυχιού, σημαίνει πως έχουν περάσει πια εβδομάδες από το χτύπημα του.

1

supernaturaltips

Σε αρκετά ακραίες περιπτώσεις, η λευκονυχία μπορεί να είναι προάγγελος μιας μυκητιακής μόλυνσης, δηλητηρίασης από μόλυβδο, ή εμπύρετων παθήσεων, όπως η ιλαρά ή ακόμα και ελονοσία.

Άλλες αιτίες της λευκονυχίας θα μπορούσαν να είναι αλλεργικές αντιδράσεις σε σκληρυντικά νυχιών, στην ακρυλική κόλλα νυχιών ή γενικά στα επικαλύμματα νυχιών.

Το πρόβλημα αυτό μπορεί κάλλιστα να προκληθεί από μια επίσκεψη σε ένα ινστιτούτο ομορφιάς ή σε αποδυτήρια, όπου τα βακτήρια είναι άφθονα.

Εάν ανιχνευθεί νωρίς, η λευκονυχία μπορεί να αντιμετωπιστεί με κρέμες και χάπια. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα λευκά στίγματα και οι ραβδώσεις θα εξαφανιστούν καθώς το νύχι μεγαλώνει.

Ακολουθήστε μας στο facebook: