Λαζαρίδης: «Προτεραιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη η μείωση των φόρων»

Οκτώβριος 7, 2017 2:12 ΜΜ
More videos

Η μείωση των φόρων αποτελεί για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πρώτη προτεραιότητα για την επανεκκίνηση της οικονομίας, δήλωσε ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ». Ανέφερε συγκεκριμένα: «Από πέρυσι από την Δ.Ε.Θ., ο κ. Μητσοτάκης, παρουσιάζοντας τη Συμφωνία Αλήθειας με τους Έλληνες πολίτες και τον οδικό χάρτη εξόδου της χώρας από την κρίση, είχε ξεκαθαρίσει ότι προτεραιότητά μας, είναι η μείωση των φόρων, ούτως ώστε να μπορέσει να κινηθεί ξανά, η οικονομία.

Είναι και ξεκάθαρο, το είπε και προχθές στο Τhessaloniki Summit 2017 του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδας, ότι εμείς ό,τι θα περισσεύει θα προσπαθούμε να το χρησιμοποιούμε για τη μείωση των φόρων. Αυτή είναι η πρώτη προτεραιότητα της Νέας Δημοκρατίας. Εμείς έχουμε πει ότι θα μειώσουμε μέσα σε δύο χρόνια, τον ΕΝΦΙΑ κατά 30%, τον φόρο των επιχειρήσεων από το 29% σε 20% και των μερισμάτων από 15% σε 5%. Θέλω να είναι ξεκάθαρο απέναντι στους Έλληνες πολίτες το εξής, γιατί αυτό περιλαμβάνει Συμφωνία Αλήθειας του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν πρόκειται να πούμε τίποτα περισσότερο, από αυτά τα οποία θα μπορέσουμε να κάνουμε. Πέντε θα μπορούμε να κάνουμε; Πέντε, θα πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αυτό λέει διαρκώς».

«Ο κ. Τσίπρας», συνέχισε ο κ. Λαζαρίδης, «από την πρώτη στιγμή που ήρθε στην κυβέρνηση τον Ιανουάριο του 2015, η καταστροφική διακυβέρνηση των Τσίπρα – Καμμένου – Βαρουφάκη, έχει κάνει μέχρι τώρα 21 μειώσεις στις συντάξεις, έχει φέρει 27 νέους φόρους, μας έχει βάλει σε ένα πολύ σκληρό τέταρτο Μνημόνιο, από το 2018 και μετά.

Έχουμε μείωση στο αφορολόγητο από 1/1/2020, εάν δεν έρθει και νωρίτερα, θα έχουμε νέες μειώσεις στις συντάξεις από 1/1/2019 και επιπλέον, μας έχει δεσμεύσει μέχρι και το 2022, σε πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5% και μέχρι το 2060 σε πρωτογενή πλεονάσματα 2%.Το μεγάλο στοίχημα για μας είναι, παρουσιάζοντας μια μεταρρυθμιστική ατζέντα, να μπορέσουμε να πείσουμε τους πιστωτές μας τα πρωτογενή πλεονάσματα από 3,5% να πάνε στο 2%, ούτως ώστε να δημιουργηθεί ένας επιπλέον δημοσιονομικός χώρος για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε νέες μειώσεις φόρων».

Επίσης, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ τόνισε ότι οι επενδύσεις είναι απαραίτητες για να υπάρξει ενίσχυση της οικονομίας και κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανικανότητα και ιδεοληψία. Είπε συγκεκριμένα: «Χρειάζονται επενδύσεις. Αυτές τις επενδύσεις δεν μπορεί να τις φέρει αυτή η κυβέρνηση. Γιατί αν θέλετε δεν είναι στο D.N.A. τους, δεν τις πιστεύουν. Θέλετε να αναφερθούμε στις Σκουριές; Θέλετε να αναφερθούμε στις επενδύσεις στο Ελληνικό; Στις επενδύσεις στην Κέρκυρα;».

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook: