Λαμία: Έσωσε 35 σκύλους από πλημμύρα – «Πήγα να πνιγώ, το μόνο που σκεφτόμουν ήταν πώς θα τα σώσω»

17 Δεκεμβρίου, 202111:47 ΜΜ

Συγκινεί η ηρωική πράξη 46χρονου στη Λαμία, που έσωσε δεκάδες σκύλους από ξενοδοχείο φιλοξενίας. «Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν πώς θα φτάσω εδώ να σώσω τα σκυλιά. Δεν μπορούσα να σκεφτώ τίποτα άλλο».

Ένας 46χρονος από τη Λαμία ήταν αγνοούμενος για ώρες τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν πλημμύρισε ο Σπερχειός ποταμός. Όπως αποκαλύφθηκε, αυτές τις ώρες προσπαθούσε να σώσει δεκάδες σκύλους από ξενοδοχείο.

Πρόκειται για τον Κώστα Γκιντέρσο, που το πρωί της Κυριακής κατάφερε ύστερα από αγωνιώδεις προσπάθειες να σώσει 35 σκυλιά που βρίσκονταν στο ξενοδοχείο σκύλων που διατηρεί η σύζυγός του.

Όλα ξεκίνησαν στις 4:00 όταν είδε από τις κάμερες πως τα νερά από το ποτάμι μπαίνουν στο ξενοδοχείο και τα σκυλιά κινδυνεύουν να πνιγούν. Αρχικά, επιχείρησε να πάει στο σημείο με αυτοκίνητο, αλλά ο δρόμος είχε πλημμυρίσει και ήταν απροσπέλαστος. Έτσι, επέστρεψε και πήρε το μηχανάκι. Ωστόσο, αστυνομικοί δεν του επέτρεψαν να περάσει γιατί τα πάντα ήταν πλημμυρισμένα, σύμφωνα με το lamiareport.gr.

Τότε ο 46χρονος άφησε το μηχανάκι του και παρά τις εκκλήσεις να μην πάει, ξεκίνησε πεζός μέσα στη νύχτα και διένυσε πάνω από πέντε χιλιόμετρα μέσα στα νερά, τις λάσπες και το κρύο.

Όπως λέει ο ίδιος, παρασύρθηκε από τα νερά και έπεσε και ούτε αυτός ξέρει πού βρήκε τη δύναμη να σηκωθεί και να συνεχίσει.

Όταν ο άνδρας έφτασε στο ξενοδοχείο, τα νερά ήδη είχαν μπει στα σπιτάκια των ζώων. Μάλιστα, βρήκε ένα συγκεκριμένο σκυλάκι, μισοπνιγμένο και με υποθερμία. Τελικά, κατάφερε να το σώσει με τη βοήθεια κτηνιάτρου.

Όλες αυτές τις ώρες, πυροσβεστική και αστυνομία τον θεωρούσαν αγνοούμενο, ενώ η σύζυγός του πίστευε πως είχε πνιγεί.

«Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν πώς θα φτάσω εδώ να σώσω τα σκυλιά. Δεν μπορούσα να σκεφτώ τίποτα άλλο. Πήγα να πνιγώ δύο φορές. Δεν ξέρω πώς τα κατάφερα. Θέλω να ευχαριστήσω τους φίλους που με βοήθησαν και να ζητήσω συγγνώμη από την οικογένειά μου για τη λαχτάρα που πέρασαν» λέει ο ίδιος.

Σημειώνεται τέλος, πως ο 46χρονος έσωσε και τα 35 σκυλιά, εκ των οποίων κάποια ήταν φιλοξενούμενα και κάποια άλλα δικά του.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News