Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2024
FerrariΗ Lamborghini γεννήθηκε γιατί ο ιδιόκτητης της Ferrari προσέβαλε έναν ιδιοκτήτη εταιρίας...

Η Lamborghini γεννήθηκε γιατί ο ιδιόκτητης της Ferrari προσέβαλε έναν ιδιοκτήτη εταιρίας τρακτέρ

Όταν κάποιοι δέχονται μια προσβολή, το πρώτο πράγμα που κάνουν είναι να γυρίσουν την προσβολή στον άνθρωπο που τους προσέβαλε. Όμως, μερικοί άλλοι έχουν μια διαφορετική και πιο θετική προσέγγιση σε όσους τους περιφρονούν. Αυτό ακριβώς έκανε ο ιδιοκτήτης μιας εταιρίας τρακτέρ, όταν δέχθηκε μια προσβολή από τον ιδρυτή της Φερράρι.

Ο Φερούτσο Λαμποργκίνι ήταν ο ιδιοκτήτης της εταιρίας τρακτέρ Lamborghini Trattori S.p.A., που κατασκεύαζε τρακτέρ από στρατιωτικά υλικά. Οι μηχανές των αυτοκινήτων ήταν πάντα η ειδικότητά του. Στην πραγματικότητα, θεωρούταν μάγος στην επισκευή μηχανών αυτοκινήτων και τον μηχανικό αυτοσχεδιασμό. Μάλιστα, είχε εργαστεί ως μηχανικός για την Πολεμική Αεροπορία κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

“Όταν τελείωσε ο πόλεμος, ο Λαμποργίνι άνοιξε ένα μικρό μαγαζί επισκευής μοτοσικλετών και αυτοκινήτων, κάπου στη Βόρεια Ιταλία. Αρχικά, ο Λαμποργκίνι ήθελε να αγοράσει περισσότερες στρατιωτικές μηχανές και στη συνέχεια να αναδιαμορφώσει τα τρακτέρ. Εκείνη την εποχή, ο Λαμποργκίνι ζούσε σε μια αγροτική περιοχή και τέτοια οχήματα ήταν απαραίτητα”, αναφέρει το Today I Found Out.

Στην αρχή, αναδιαμόρφωνε ένα τρακτέρ την εβδομάδα. Μετά, η επιχείρησή του άνθισε, επιτρέποντάς του να επεκταθεί στην παραγωγή θερμαντήρων καυσίμων πετρελαίου και μονάδων κλιματισμού.

Ο Φερούτσο Λαμποργκίνι κατασκεύαζε τρακτέρ πριν αρχίσει να φτιάχνει γρήγορα αυτοκίνητα.

c4ca4238a0b923820dcc509a6f75849b 407

Ο Λαμποργκίνι ήταν λάτρης των γρήγορων αυτοκινήτων και ως πλούσιος επιχειρηματίας, μπορούσε να αγοράζει γρήγορα αυτοκίνητα. Ένα από τα αυτοκίνητα που είχε στην κατοχή του, ήταν μια Ferrari 250 GT. Δυστυχώς, είχε προβλήματα με τον συμπλέκτη, οπότε αποφάσισε να επισκεφθεί τον Έντσο Φερράρι και να του εκφράσει τις ανησυχίες του. Ωστόσο, η απάντηση του Φερράρι στον Λαμποργκίνι έμοιαζε περισσότερο με προσβολή.

Ο Φερράρι απάντησε: “Το πρόβλημα δεν είναι το αυτοκίνητο, αλλά ο οδηγός.”

Για τον Λαμποργκίνι, αυτό δεν ήταν προσβολή, αλλά πρόκληση. Τι αποφάσισε να κάνει;

Ο ταύρος στο σήμα του αυτοκινήτου συμβολίζει το ζώδιο του Λαμποργκίνι, που ήταν ταύρος.

c81e728d9d4c2f636f067f89cc14862c 182

Ο Λαμποργκίνι αποφάσισε να φτιάξει το δικό του αυτοκίνητο, χρησιμοποιώντας έναν κινητήρα V12. Στη συνέχεια, ίδρυσε ένα μικρό εργοστάσιο στην Sant’Agata με την βοήθεια του Τζιότο Μπιτσαρίνι, του Φράνκο Σκαλιόνε και του Τζιαν Πάολο Νταλάρα, πρώην υπαλλήλων της Φερράρι, που ήταν πλέον δικοί του υπάλληλοι. Επικεντρώθηκαν σε έναν σκοπό και αυτός ήταν να φτιάξουν ένα αυτοκίνητο που θα μπορούσε να πιάσει τα 240 χλμ/ώρα.

Τα περισσότερα από τα αυτοκίνητα της Λαμποργκίνι, σχετίζονται με ταύρους ή ταυρομαχίες.

eccbc87e4b5ce2fe28308fd9f2a7baf3 164

Ο Λαμποργκίνι έχει παραδεχτεί ότι δεν έχει εφεύρει τίποτα, αλλά έχει βελτιώσει ιδέες άλλων.

a87ff679a2f3e71d9181a67b7542122c 155

Και το αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς τους; Η Lamborghini 350 GT.

Προφανώς, αν δεν υπήρχαν τα σκληρά λόγια του Φερράρι και η αποφασιστικότητα του Λαμποργκίνι, δε θα είχαμε σήμερα ένα από τα πιο δημοφιλή γρήγορα αμάξια.

Τα πιο σημαντικά