Λαγκάρντ: «Ήταν πολύ υψηλές οι συντάξεις στην Ελλάδα»

25 Ιανουαρίου, 2018 8:33 ΠΜ
More videos

Για υπερβολικά μεγάλες συντάξεις στην Ελλάδα έκανε λόγο η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, μιλώντας σε εκδήλωση στο Νταβός της Ελβετίας.
«Στην περίπτωση της Ελλάδας, οι συντάξεις απείχαν υπερβολικά από τις αντίστοιχες των εταίρων της και αυτό ίσχυε για όλες, μεσαίες, μεγάλες και μικρές», είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

«Ήταν πολύ υψηλές και οι Έλληνες έπρεπε να το ρυθμίσουν. Η περικοπή υφιστάμενων συντάξεων είναι ένα δύσκολο πολιτικό δίλημμα. Ποιο είναι το απαραίτητο όριο για το δίχτυ ασφάλειας και ποιό είναι το κατώφλι πέρα από το οποίο προστατεύονται πραγματικά οι συντάξεις;», αναρωτήθηκε η Λαγκάρντ.

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ, Maurice Obstfeld, σε συνέντευξή του στην εβδομαδιαία γερμανική εφημερίδα «Die Zeit» τόνισε ότι δεν έχει εκπληρωθεί ο όρος για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

«Η προσδοκία ήταν ότι θα δοθεί από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο νέο δάνειο στην Ελλάδα εάν αποδειχθεί ότι καταγράφει επαρκείς προόδους στο θέμα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και εάν οι δανειστές της προχωρήσουν σε επαρκείς ελαφρύνσεις του χρέους ώστε να καταστήσουν το χρέος της Ελλάδας βιώσιμο. Ο τελευταίος τουλάχιστον όρος δεν έχει ακόμα εκπληρωθεί», είπε χαρακτηριστικά.

[newsit]

Ακολουθήστε μας στο facebook: