Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2024
ΕλλάδαΛ. Ρακιντζής για τα αυθαίρετα του Σχινιά: «Η Βουλή ψήφισε να μην...

Λ. Ρακιντζής για τα αυθαίρετα του Σχινιά: «Η Βουλή ψήφισε να μην κατεδαφιστούν»

Σοκάρουν οι καταγγελίες του πρώην Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης στον Realfm 97.8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή για τα αυθαίρετα στον Σχινιά με αφορμή την φονική πυρκαγιά που έπληξε την Ανατολική Αττική.

“Προσπάθησα να κατεδαφίσω τα αυθαίρετα του Σχινιά, έχει τελεσιδικήσει εδώ και 20 χρόνια το Πρωτόκολλο και μόλις τώρα κατεδαφίστηκαν τα τρία από τα επτά αυθαίρετα. Με ειδική νομοθεσία, η Βουλή σε ένα καλοκαίρι ψήφισε την αναστολή των κατεδαφίσεων. Είναι το πελατειακό κράτος, δυστυχώς”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Λέανδρος Ρακιντζής προσθέτοντας : ”τον Αύγουστο του 2014 με μία διάταξη ανέστειλαν την κατεδάφιση χωρίς καμία δικαιολογία. Αν καεί ο Σχινιάς θα είναι μία άλλη τραγωδία γιατί είναι μοναδικό το πευκοδάσος”.

“Όταν είναι από το 1996 το Πρωτόκολλο τελεσίδικο, σημαίνει ότι έχει περάσει όλα τα στάδια και ξαφνικά το αναστέλλεις με μία διάταξη επειδή έτυχε να ξέρεις τον ταβερνιάρη, δεν υπάρχει κράτος”, πρόσθεσε.

Όπως επισήμανε ο κ. Ρακιντζής, ”οι δασικοί χάρτες είναι πολύ μεγάλη αμαρτία. Έχω επιμείνει πάρα πολλές φορές να ακυρωθούν αλλά οι ενστάσεις που έχουν υποβληθεί είναι αδύνατον να εκδικαστούν”.

Παράλληλα, ο πρώην Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης τόνισε ότι ”το κράτος δεν έχει κάνει ποτέ χωροταξικό σχεδιασμό, δεν έχει εφαρμόσει ποτέ σχέδιο πόλης και συνέχεια νομιμοποιεί τις καταπατήσεις, νομιμοποιεί τα αυθαίρετα. Δίνουν άδεια λειτουργίας σε κέντρα διασκέδασης, ταβέρνες ενώ θα πρέπει να προβλέψουν και τον κίνδυνο πυρκαγιάς. Η πολιτεία πρέπει να σχεδιάσει μία διαφυγή.Το κράτος λειτουργεί χάρη στο νόμο της αδράνειας. Είναι το πελατειακό κράτος, παρεμβαίνουν”.

Ακούστε το ηχητικό.Τα πιο σημαντικά