Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο πυρηνικών δοκιμών και είναι τρομακτικά

4 Ιουνίου, 2017 5:16 ΜΜ
More videos

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι πυρηνικές εκρήξεις είναι τρομακτικές και καταστροφικές, αλλά έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς μοιάζει μια πραγματική πυρηνική έκρηξη; Αν ναι, η απάντηση που ψάχνετε βρίσκεται παρακάτω.

Πρόσφατα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έδωσε στη δημοσιότητα υλικό από 750 βίντεο, που δείχνουν πυρηνικές δοκιμές που έγιναν στις ΗΠΑ την περίοδο 1945-1962. Τα πλάνα είναι εξίσου συναρπαστικά και τρομακτικά.

Η ιστορία μας λέει ότι οι πυρηνικές δοκιμές έγιναν από την κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της κρίσης των πυραύλων στην Κούβα το 1962. Τα πλάνα καταγράφηκαν με διάφορες κάμερες και από διαφορετικές γωνίες, δείχνοντάς μας πώς μοιάζει η πυρηνική έκρηξη σε περίπου 2.400 καρέ ανά δευτερόλεπτο.

Τώρα, αυτά τα βίντεο έχουν ψηφιοποιηθεί και δοθεί στη δημοσιότητα από τον φυσικό Γκρεγκ Σπριγκς και την ομάδα του στο Εθνικό Εργαστήριο Lawrence Livermore. Χρειάστηκαν 5 χρόνια για να ολοκληρώσουν το πρότζεκτ.

“Οι στόχοι είναι να διαφυλαχθεί το περιεχόμενο των ταινιών πριν χαθεί για πάντα και να παρέχουμε καλύτερα δεδομένα στους επιστήμονες που έπονται της δοκιμαστικής αυτής περιόδου, που χρησιμοποιούν κωδικούς υπολογιστών για να πιστοποιήσουν ότι οι πυρηνικές δυνάμεις των ΗΠΑ παραμένουν ασφαλείς και αποτελεσματικές”, αναφέρει σε δήλωσή του το Εθνικό Εργαστήριο Lawrence Livermore.

Δείτε ένα από τα βίντεο.

Μέχρι τώρα, το Εθνικό Εργαστήριο έχει εντοπίσει περίπου 6.500 βίντεο από τα 10.000 που υπάρχουν. Από αυτά, κατάφεραν να σαρώσουν τα 4.200 και έχουν δοθεί στη δημοσιότητα τα 750.

Τα βίντεο έχουν δημοσιευτεί στο επίσημο κανάλι του Εθνικού Εργαστηρίου στο Youtube.

“Μια από τις επιβραβεύσεις αυτού του πρότζεκτ, είναι ότι τώρα παίρνουμε σωστές και συνεπείς απαντήσεις. Επίσης, έχουμε ανακαλύψει νέα στοιχεία για αυτές τις εκρήξεις που δεν είχαμε ξαναδεί στο παρελθόν. Για παράδειγμα, οι νέες ανακαλύψεις χρησιμοποιούνται τώρα από τους πυρηνικούς ιατροδικαστές”, ανέφερε ο Σπριγκς.

Η ομάδα θέλει να σαρώσει όλα τα βίντεο. Αυτή η διαδικασία προβλέπεται να διαρκέσει περίπου 2 ακόμη χρόνια.

“Είναι πραγματικά απίστευτη η ποσότητα της ενέργειας που απελευθερώνεται. Ελπίζουμε να μη χρειαστεί ποτέ ξανά να χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά όπλα. Πιστεύουμε ότι αν δείξουμε πόσο μεγάλη ισχύ έχουν τα πυρηνικά όπλα και πόσο μεγάλες και ανεπανόρθωτες καταστροφές μπορούν να προκαλέσουν, οι άνθρωποι θα είναι πιο διστακτικοί στη χρήση τους'”, ανέφερε ο Σπριγκς.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αν οι άνθρωποι δουν πόσο καταστροφικά είναι τα πυρηνικά όπλα, θα είναι πιο διστακτικοί στη χρήση τους.