Κ.Μητσοτάκης για καταλήψεις μαθητών για την Μακεδονία: «Ακραίος εθνικισμός»

29 Νοεμβρίου, 2018 8:33 ΜΜ
More videos

Σύμφωνα με σημερινή του δήλωση από την Πάτρα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νεα Δημοκρατία τάχθηκε ενάντια στις καταλήψεις υπέρ Πατρίδος, της Μακεδονίας και κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Μάλιστα, χαρακτηρίζοντας «εθνικιστική» την όλη κίνηση που έκαναν οι μαθητές!

Αναλυτικα η δήλωση του κ. Μητσοτάκη έχει ως εξής:

«Η ΝΔ ήταν, είναι και θα είναι πάντα απέναντι σε κάθε μορφής κατάληψη. ‘Αλλοι έχτισαν πολιτικές καριέρες πάνω στις καταλήψεις. Θέλω με την ευκαιρία αυτή να πω ότι καταλαβαίνω απόλυτα την αγανάκτηση όλων όσοι σήμερα επιλέγουν να βρεθούν απέναντι στην κακή Συμφωνία των Πρεσπών την οποία υπέγραψαν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος. Όμως κλειστά σχολεία σημαίνει κλειστά μυαλά.

Δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση ο υγιής πατριωτισμός να γίνει προσάναμμά ενός στείρου και ακραίου εθνικισμού στα χέρια κάποιων επιτήδειων. Θα πρέπει όλοι μαζί να βρεθούμε απέναντι σε αυτούς οι οποίοι επιδιώκουν να ριζοσπαστικοποιήσουν τη νέα γενιά εξυπηρετώντας έτσι τις αλλότριες, δικές τους, κομματικές επιδιώξεις. Κάθε Έλληνας και κάθε νέο παιδί έχει κάθε δικαίωμα να διαμαρτυρηθεί απέναντι σε αυτή την κακή Συμφωνία. Ας το κάνει όμως κρατώντας τα σχολεία ανοικτά και σεβόμενοι πάντα στους δημοκρατικούς θεσμούς της πατρίδας μας».