«Κύπρος, Πόντος, Αρμενία – Όχι άλλη Γενοκτονία», βροντοφώναξαν στην Κύπρο

5 Οκτωβρίου, 2020 12:48 ΜΜ
More videos

Πορεία υπέρ της Αρμενίας και του λαού της και κατά της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στη Λευκωσία.

Αρμένιοι που διαμένουν στην Κύπρο αλλά και πολλοί Κύπριοι διαδήλωσαν κατά των πολεμικών συγκρούσεων στο θύλακα του Ναγκόρνο Καραμπάχ και υπέρ της ειρήνης.

Οι συγκεντρωθέντες διαδήλωσαν έξω από τις πρεσβείες της Ρωσίας, των ΗΠΑ και της Γαλλίας και κρατούσαν σημαίες της Αρμενίας, του Αρστάχ και της Κύπρου, και πανό με συνθήματα όπως «Δόξα και τιμή στους ήρωές μας», «Artsakh is Armenia», «Artsakh Strong», «Stop Erdogan, Stop Aliyev».

Φώναζαν επίσης συνθήματα όπως «Τούρκοι, Αζέροι, δολοφόνοι», «Έξω οι Τούρκοι από την Κύπρο – Έξω οι Τούρκοι από την Αρμενία», «Κύπρος, Πόντος, Αρμενία – Όχι άλλη Γενοκτονία».

Απευθυνόμενος στους συγκεντρωθέντες, ο αντιπρόσωπος της Θρησκευτικής Ομάδας των Αρμενίων στη Βουλή των Αντιπροσώπων Βαρτκές Μαχτεσιάν εξέφρασε θερμές ευχαριστίες «στους Ελληνοκύπριους φίλους μας για τη συμπαράσταση» και «ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Κύπρο και την Ελλάδα», ευχόμενος και άλλες χώρες να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους. «Η ευχή μου είναι την επόμενη φορά που θα συγκεντρωθούμε να είναι συγκέντρωση νίκης, σίγουρα θα πολεμήσουμε μέχρι την τελευταία σταγόνα αίματος δεν θα πάρει κανείς το Αρτσάχ ούτε την Αρμενία, και γι’ αυτό είμαι βέβαιος», είπε.

Στην πορεία συμμετείχαν και μέλη κοινοβουλευτικών κομμάτων και φοιτητικών οργανώσεων.

Ο Β. Μαχτεσιάν παρέδωσε επιστολή σε εκπρόσωπους της ρωσικής πρεσβείας, της πρεσβείας των ΗΠΑ και της πρεσβείας της Γαλλίας, ζητώντας την άμεση παρέμβασή τους για να σταματήσει η επιθετική πράξη του Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκίας.

«Όπως ξέρετε, περνούμε δύσκολες μέρες και επί τη ευκαιρία να ευχαριστήσω την Κύπρο και την Ελλάδα για τη συμπαράσταση, και η ευχή μου είναι να ακολουθήσουν και άλλες χώρες για να σταματήσει» είπε μιλώντας μετά στα ΜΜΕ.

Να σημειωθεί ότι κατά την πορεία οι συμμετέχοντες τηρούσαν σε μεγάλο βαθμό τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Πηγή: philenews.com.