Κύμα οργής κατά του efood που εκβιάζει τους διανομείς ντελίβερι

17 Σεπτεμβρίου, 20213:03 ΜΜ
More videos

Τεράστιο κύμα αντιδράσεων έχει επιφέρει το εκβιαστικό μήνυμα της efood στους εργαζόμενους.

Στο επίμαχο μήνυμα – τελεσίγραφο που έλαβαν πολλοί εργαζόμενοι, σημειώνεται ότι εάν δεν δεχθούν να εργάζονται ως freelancer με μπλοκάκι αναλαμβάνοντας οι ίδιοι τις ασφαλιστικές τους εισφορές, δεν υπάρχει δυνατότητα ανανέωσης της υπάρχουσας σύμβασης.

«Αγαπητέ Rider, στο πλαίσιο της αύξησης της παραγωγικότητας του στόλου και της ευρύτερης στρατηγικής της εταιρείας, θα θέλαμε να σου προτείνουμε να συμμετάσχεις και εσύ στο σχήμα συνεργασίας freelancing.

Θέλουμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας αλλά με βάση τα παραπάνω και το batch σου (το οποίο προκύπτει από διάφορες αιτίες), εκτιμούμε ότι θα ήταν καλύτερο να συνεχίσεις να εργάζεσαι ως freelancer… Σε διαφορετική περίπτωση, θα θέλαμε να σε ενημερώσουμε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα ανανέωσης της υπάρχουσας σύμβασης», αναφέρεται αναλυτικά στο «ραβασάκι» της εταιρείας.

Για ακόμα μια φορά το ελληνικό twitter απέδειξε τα αντανακλαστικά του, στηρίζοντας τον αγώνα των… «riders» της εταιρείας, και έτσι εδώ και πολλές ώρες το hashtag #cancel_efood είναι πρώτο trend.

Πάνω από 15.000 τα σχόλια των χρηστών, που εκφράζουν την οργή και τη διαμαρτυρία τους για τη μεθόδευση εναντίων των εργαζομένων, παρακινώντας στην κατάργηση της εφαρμογής.

Ενδεικτικό της πολύ αρνητικής κατάστασης που έχει δημιουργηθεί σε βάρος της εφαρμογής, είναι ότι δεκάδες χρήστες αφήνουν αρνητικά σχόλια και στη σελίδα της Google από την οποία μπορεί κανείς να «κατεβάσει» το app του efood στο κινητό.

Δείτε τα πιο χαρακτηριστικά tweets:

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News