Κτήριο πέντε ορόφων στην Κίνα έχει κανονικό δρόμο στην ταράτσα του

29 Ιουνίου, 2017 7:04 ΠΜ
More videos

Οι φωτογραφίες ενός πενταώροφου κτηρίου στην κινεζική πόλη Chongqing κάνουν τον γύρο του διαδικτύου για τον… απλό λόγο ότι υπάρχει ένας δρόμος στην ταράτσα του.

Πριν μπούμε σε λεπτομέρειες σχετικά με αυτή την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, αξίζει να αναφέρουμε ότι η Chongqing έχει φήμη για την ασυνήθιστη αρχιτεκτονική που χρησιμοποιεί στις δομές της.

Το έδαφός της αποτελείται κυρίως από πλαγιές λόφων και αυτή η έλλειψη επίπεδου οικοδομικού χώρου έχει αναγκάσει τους αρχιτέκτονες και τους αστικούς σχεδιαστές να σκεφτούν άλλες λύσεις.

Ορισμένες από τις πιο διάσημες δημιουργίες στην πόλη περιλαμβάνουν έναν δρόμο με οκτώ διαφορετικές κατευθύνσεις και τη διάσημη πολυκατοικία όπου ένα τρένο περνά από το εσωτερικό της.

Η νεότερη προσθήκη στο χαρτοφυλάκιο της ιδιόρρυθμης αρχιτεκτονικής είναι ένα πενταώροφο κτήριο στην ταράτσα του οποίου υπάρχει ένας δημόσιος δρόμος.

Φωτογραφίες από το ασυνήθιστο θέαμα δημοσιεύτηκαν για πρώτη φορά στο Weibo, στην έκδοση Twitter της Κίνας, και αμέσως έγιναν viral με τον κόσμο να αστειεύεται ότι ένα τέτοιο πράγμα θα μπορούσε να κατασκευαστεί μόνο στην Κίνα.

Η εφημερίδα Daily Youth του Πεκίνου επισκέφθηκε το κτήριο και μίλησε στους υπεύθυνους ασφαλείας εκεί, οι οποίοι δήλωσαν ότι ο δρόμος δημιουργήθηκε για να διευκολύνει τους κατοίκους να φτάσουν στα σπίτια τους.

Το πενταώροφο κτήριο είναι χτισμένο στην πλαγιά ενός λόφου και χωρίς τον δρόμο, οι κάτοικοι θα έπρεπε να πάρουν ένα ασανσέρ ή να περπατήσουν από το επίπεδο του δρόμου, στη βάση του λόφου, μέχρι το κτήριο.

Με την κατασκευή του δρόμου μπορούν να οδηγήσουν τα αυτοκίνητά τους μέχρι το διαμέρισμά τους και να τα σταθμεύσουν απέξω.

[dailymail] [perierga]