Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024
ζώαΚτηνοτρόφος βάζει τα γουρούνια του να πηδούν από 3 μέτρα για να...

Κτηνοτρόφος βάζει τα γουρούνια του να πηδούν από 3 μέτρα για να είναι πιο νόστιμα.

Ένας κτηνοτρόφος γουρουνιών της επαρχίας Χουνάν της Κίνας, κάνει κάτι πολύ ασυνήθιστο στα ζώα που εκτρέφει.

Ο Huang Deming πιστεύει πως ενσωματώνοντας μια ρουτίνα γυμναστικής για τα γουρουνάκια του θα αποκτήσουν καλύτερη γεύση από αυτή που έχουν. Για αυτό το λόγο έχει δημιουργήσει ο ίδιος μια πλατφόρμα ύψους 3 μέτρων σε μια λιμνούλα της επαρχίας Ningxiang.

Τα γουρούνια κάνουν το μεγάλο βήμα.1

The Sun

Καθημερινά, ο άνδρας μεταφέρει τα πλάσματα από την φάρμα ως την ξύλινη πλατφόρμα κατάδυσης η οποία έχει ύψος περίπου 3 μέτρα. Έπειτα, αναγκάζει κάθε χοίρο να βουτήξει στο νερό και τα αφήνει να κολυμπήσουν για λίγο.

Ο Huang φαίνεται ένας πολύ προοδευτικός χοιροτρόφος.

Είναι χαριτωμένο θέαμα.2

Mail Online

Ο άνδρας υποστηρίζει πως η άσκηση βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού τους συστήματος. Επίσης, αυξάνεται η όρεξή τους.

Το κρέας των χοίρων καταλήγει πιο γευστικό από τις συνηθισμένες ποικιλίες της αγοράς. Από τη στιγμή που τα γουρουνάκια είναι ενεργά, η συσσώρευση λίπους δεν είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Φανταζόμαστε πως το κρέας τους αποτελείται από ένα καλό μείγμα άπαχων και λιπαρών στρωμάτων.

Αυτοί οι χοίροι φαίνονται αρκετά υγιείς.3

The Sun

Το περιοδικό Countryside στηρίζει την πρακτική του Huang. Το άρθρο τονίζει: «Ένας χοίρος που τρώει πολλά φρέσκα χόρτα και ασκείται αρκετά θα έχει περισσότερους μύες και λιγότερο λίπος από ότι ένας χοίρος που στέκεται σε ένα χοιροστάσιο και καταναλώνει μόνο υδατάνθρακες όλη την ημέρα.»

«Οι χοίροι που κάνουν καθημερινά άσκηση είναι πιο υγιείς από εκείνους που κάνουν καθιστική ζωή. Ως εκ τούτου, η εν λόγω εφαρμογή της άσκησης στα γουρουνάκια τα κάνει να αρρωσταίνουν σπάνια. Δεν έχουν την ανάγκη να πάρουν αντιβιοτικά ή άλλα χημικά σκευάσματα για να αντιμετωπίσουν τις παθήσεις τους.»

Ίσως και οι άλλοι κτηνοτρόφοι υιοθετήσουν την ίδια πρακτική για τα ζώα που εκτρέφουν. Η επαρχία Χουνάν της Κίνας έχει επισημανθεί ως η μεγαλύτερη περιοχή παραγωγής και κατανάλωσης χοιρινού κρέατος στον κόσμο. Τα κέρδη τους σίγουρα θα αυξηθούν αν πωλούν κρέας ανώτερης ποιότητας.

Δείτε τους χοίρους να βουτούν στο νερό και να κάνουν μπάνιο, στο παρακάτω βίντεο.

Τα πιο σημαντικά