Οι κτηνοτρόφοι ανοίγουν αυτές τις τρύπες στις αγελάδες για έναν παράξενο αλλά πολύ χρήσιμο λόγο

14 Μαΐου, 2017 7:26 ΜΜ
More videos

Οι αγελάδες αποτελούν βασικά πλάσματα της κτηνοτροφικής βιομηχανίας σε όλο τον κόσμο. Η ανάπτυξη και η εκμετάλλευσή τους έχουν αποδειχθεί επικερδείς, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να αναζητούν νέες πρακτικές, θέλοντας να εξασφαλίσουν την υψηλότερη ποιότητα κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων.

Αλλά υπάρχει ένα ασφαλές όριο σε αυτές τις πρακτικές;

YouTube

Μια διαδικασία αρχίζει να γίνεται όλο και πιο κοινή. Ονομάζεται «fistulation» και περιλαμβάνει την απομάκρυνση ενός τμήματος από τις κοιλιές των αγελάδων, ώστε να είναι εκτεθειμένο το στομάχι τους.

YouTube

Έπειτα, στο άνοιγμα τοποθετείτε ένα πλαστικό δαχτυλίδι για να κρατά ανοιχτή την τρύπα. Τέλος, μπορεί να κλείσει με ένα πλαστικό καπάκι και να ανοίξει όποτε επιθυμούν οι υπεύθυνοι.

YouTube

Παρόλο που ορισμένοι ισχυρίζονται πως αυτό γίνεται για λόγους υγείας, η διαδικασία είναι λυπηρή. Τα ζώα ακρωτηριάζονται και αδιαμφισβήτητα νιώθουν τουλάχιστον δυσφορία και άγχος. Υπάρχουν ισχυρισμοί πως η μέθοδος μπορεί να βελτιώσει την υγεία των αγελάδων, επιτρέποντας την μεταφορά μικροβίων από τη μια στην άλλη. Ωστόσο, αυτό συμβαίνει σε ζώα που αναπτύσσονται για να παράγουν κρέας και γαλακτοκομικά προϊόντα.

YouTube

Κυρίως επωφελούνται οι βιομηχανίες κρέατος και γαλακτοκομικών που στηρίζονται στη σφαγή αυτών των ζώων, χωρίς να σκοπεύουν να αυξήσουν τη διάρκεια της ζωής τους. Ο χειρισμός αυτών των πλασμάτων με τέτοιο σκληρό τρόπο, δείχνει πως η κτηνοτροφική βιομηχανία χρειάζεται επειγόντως να αναμορφωθεί.

YouTube

Τα ζώα που υποβάλλονται σε τέτοιες διαδικασίες, είναι ζωντανά όντα και όχι πειραματόζωα ή συναρμολογούμενα παιχνίδια που μπορεί κανείς να παίξει μαζί τους. Κάποιοι θεωρούν πως η διαδικασία αυτή δεν πονά και δεν κάνει κακό στις αγελάδες, ενώ ορισμένοι διαφωνούν και το θεωρούν είδος ακρωτηριασμού και κακομεταχείρισης των ζώων.

YouTube

[YouTube]

Ακολουθήστε μας στο facebook: