Αθήνα: Άγριο ξύλο σε λεωφορείο μεταξύ νεαρού που δεν φορούσε μάσκα και ηλικιωμένου

18 Σεπτεμβρίου, 2020 6:13 ΜΜ
More videos

Ένα ακόμα φρικτό περιστατικό βίας σημειώθηκε σε λεωφορείο του ΟΑΣΑ με αφορμή την υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο που ακολουθεί, στα χέρια ήρθαν ένας ηλικιωμένος και ένας νεαρός ο οποίος δεν φορούσε μάσκα. Πιο αναλυτικά, το θλιβερό περιστατικό έλαβε χώρα σε λεωφορείο του ΟΑΣΑ που εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς – Σταθμός Δάφνη.

Όπως αναφέρεται, ένας ηλικιωμένος διαπληκτίστηκε με έναν νεαρό, επειδή ο δεύτερος δεν φορούσε μάσκα. Ο νεαρός, καθόταν στο κάθισμα με τη μητέρα του, όταν τον πλησίασε ο ηλικιωμένος και άρχισε να τον χτυπά, με αποτέλεσμα να του ματώσει το κεφάλι στο πίσω μέρος. Την ίδια ώρα οι άλλοι επιβάτες φώναζαν στον ηλικιωμένο να σταματήσει, ενώ σύμφωνα με τις μαρτυρίες των υπολοίπων επιβατών, ο οδηγός του 218 ούτε σταμάτησε το λεωφορείο, ούτε επενέβη, ούτε έκανε καμία… σύσταση για να σταματήσει το επεισόδιο.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες καταγγελίες, ο διαπληκτισμός συνεχίστηκε και εκτός λεωφορείου, καθώς αποβιβάστηκαν αμφότεροι στην επόμενη στάση. Και το εν λόγω συμβάν είναι χαρακτηριστικό δείγμα της κατάστασης με την οποία έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά οι πολίτες που χρησιμοποιούν τα μέσα μεταφοράς καταγγέλλοντας ότι αντίστοιχα συμβάντα είναι πλέον συχνό φαινόμενο, τόσο λόγω συνωστισμού, όσο και λόγω των «επαναστατών» της μάσκας που δεν συμμορφώνονται με τα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού.

Δείτε το βίντεο

Θλιβερες σκηνές που διαδραματίσθηκαν σήμερα σε αστικό λεωφορείο της πρωτεύουσας όταν μεγαλης ηλικίας ανδρας ασκησε ανεπίτρετη βία σε νεαρό συνεπιβατη επειδη δεν φορούσε μασκα. Η υποχρεωτικότητα της μασκας ειναι γενική — και δεν επιτρέπει εξαιρέσεις. Αλλα εξ ίσου ανεπίτρεπτη ειναι η ασκηση βίας. Για οποιοδήπουε λόγο. Θεωρώ ότι η φίλη Αθανασία Παππα που ηταν αυτοπτης μαρτυς και κατεγραψε το επεισόδιο ( και μου το έστειλε) έπραξε άριστα για να δείξει τι ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ. Η Αθανασία είναι μια αξιεπαινη νεαρή γυναικα που είναι παρούσα και ενεργη στη κοινωνία.και είναι πρόεδρος της Πανελληνιας Εταιρείας Αντιρευματικού Αγώνα.

Gepostet von Evangelos Antonaros am Freitag, 18. September 2020