Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024
ΕλλάδαΚροατία: Οικοδόμος πέθανε από κορονοϊό όταν έπεσε από σκάλα

Κροατία: Οικοδόμος πέθανε από κορονοϊό όταν έπεσε από σκάλα

Ένας 51χρονος χτίστης που πέθανε έπειτα από πτώση από σκάλα τριών μέτρων, στην πραγματικότητα η αιτία θανάτου του ήταν ο κορονοϊός, όπως ισχυρίζονται οι επιστήμονες.

Ο άντρας -του οποίου το όνομα δεν δημοσιοποιήθηκε- υπέστη σκισίματα στο μέτωπο και μώλωπες στο πρόσωπο, στον αγκώνα και στο αριστερό χέρι, μετά από πτώση από σκάλα σε υπό ανέγερση οικοδομή.

Το ασθενοφόρο έσπευσε στην οικοδομή στην Κροατία και προσπάθησαν απεγνωσμένα να τον επαναφέρουν στη ζωή, αλλά δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του επιτόπου, σύμφωνα με τη βρετανική ταμπλόιντ «Daily Mail».

35810172 8958309 image a 7 1605690289054

Στο νοσοκομείο έκαναν τεστ για κορονοϊό στον άτυχο άντρα και το αποτέλεσμα βγήκε θετικό. Στην αυτοψία που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι οι πνεύμονές του ήταν μπλοκαρισμένοι, κάτι που οδήγησε τους γιατρούς να διαγνώσουν σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας (ARDS).

Η επικίνδυνη για τη ζωή κατάσταση -που συνήθως οδηγεί σε νοσηλεία- προκαλείται όταν τα ζωτικά όργανα δεν λαμβάνουν αρκετό οξυγόνο.

Οι επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Ζάγκρεμπ ανέφεραν ότι η ασθένεια που προκλήθηκε από τον κορονοϊό ήταν αυτή που οδήγησε στην πτώση, οπότε επιχειρηματολόγησαν πως ο θάνατος πρέπει να καταγραφεί ως θάνατος από κορονοϊό, σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, δεν ήταν αρκετά σοβαροί ώστε να προκαλέσουν τον θάνατο του άτυχου άντρα.

Η απόφαση των γιατρών να αποδοθεί ο θάνατος στον κορονοϊό παρουσιάστηκε σε μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of Forensic Pathology», από την ομάδα παθολόγων του γενικού νοσοκομείου του Ντουμπρόβνικ, υπό την ηγεσία του Βέλιμπορ Πούζοβιτς.

Πηγή: dailymailΤα πιο σημαντικά