Κρήτη: Ευχάριστα νέα! Βγήκε από την εντατική η 36χρονη έγκυος που είχε κορονοϊό

16 Σεπτεμβρίου, 2021 7:32 ΜΜ
More videos

Νίκησε τη μάχη με τον κορονοϊό η 36χρονη έγκυος που νοσηλευόταν στην ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Η 36χρονη έμεινε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για περίπου 20 μέρες έχοντας βρεθεί θετική στον κορονοϊό. Όλο αυτό το διάστημα η κατάσταση της υγείας της παρουσίασε κάποιες επιπλοκές και οι γιατροί είχαν εξετάσει μέχρι και το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε καισαρική τομή.

Οι γιατροί έδωσαν μεγάλη μάχη και το περασμένο Σάββατο κατάφεραν να την αφυπνίσουν αλλά έμεινε για λίγο ακόμα στην εντατική. Μετά τα δυο αρνητικά μοριακά τεστ, οι γιατροί έκριναν ότι μπορεί να μεταφερθεί στη Β’ Παθολογική κλινική του νοσοκομείου, όπως και έγινε.

Ο αναπληρωτής διευθυντής ΜΕΘ του Βενιζέλειου μίλησε στην ΕΡΤ και αποκάλυψε ότι η 36χρονη είναι καλά στην υγεία της, έχει επαφή με το περιβάλλον και στο πλευρό της βρίσκεται η οικογένεια της. Υπό ιατρική παρακολούθηση είναι οι ζωτικές λειτουργίες του εμβρύου που κυοφορεί.

Θυμίζουμε ότι η 36χρονη βρίσκεται στην 27 εβδομάδα κύησης. Το επόμενο διάστημα θα υποβληθεί σε κινησιοθεραπεία και φυσικοθεραπεία, προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι κινητικές δυσκολίες που παρουσιάζει.