Κραυγή απόγνωσης 15χρονου που μεταδίδει μέσα από την Γούτα: «Μας σκοτώνει η σιωπή σας»

26 Φεβρουαρίου, 2018 9:57 ΠΜ
More videos

«Είμαι ο Muhammad Najem. Είμαι 15 ετών. Θα μεταφέρω σε όλους σας το έγκλημα που διαπράττεται από το καθεστώς του Ασάντ στην ανατολική Γούτα».

Ο 15χρονος Muhammad Najem από τη Συρία, που ζει στα προάστια της Δαμασκού, αποφάσισε να μεταδώσει ζωντανά μέσω του λογαριασμού του στο Twitter όλη τη φρίκη που ζουν από τους καθημερινούς, ασταμάτητους βομβαρδισμούς οι κάτοικοι της ανατολικής Γούτα στη Συρία, τις ελλείψεις σε φαγητό και την απουσία ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Οι εικόνες και τα βίντεο που μοιράζεται σοκάρουν, δείχνοντας το σκληρό πρόσωπο του πολέμου που έχει αφήσει τις τελευταίες μόνο ημέρες πίσω του εκατοντάδες νεκρούς, ανάμεσά τους και πολλά μικρά παιδιά.

Ο Muhammad Najem θέλει να δει ολόκληρος ο πλανήτης όσα βλέπει και βιώνει ο ίδιος καθημερινά.

Πού βρίσκεται γεωγραφικά η Γούτα:

Σε αυτή την περιοχή ζει και ο Muhammad, τα πλάνα του οποίου αποτελούν μια καθημερινή καταγραφή ντοκουμέντων που αναπαράγονται από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία του πλανήτη. Στις τελευταίες του αναρτήσεις ζητά βοήθεια από την παγκόσμια κοινότητα, ενώ κατηγορεί τον Μπασάρ Αλ Άσαντ ότι “έχει σκοτώσει τα παιδικά μου χρόνια”.

“Ζούμε μια γενοκτονία. Αυτό που γίνεται εδώ δεν μπορεί να το περιγράψει κανείς με λόγια”, αναφέρει ο 15χρονος σε ένα από τα selfie βίντεό του. “Ζητάμε να ζήσουμε ειρηνικά. Η σιωπή σας μας σκοτώνει”, προσθέτει σε μία δραματική έκκληση που απευθύνει προς τους χρήστες των κοινωνικών δικτύων υπό το hashtag #SaveGhouta.