Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024
βίντεοΤο κράτος της Ινδίας εφοδιάζει τις νύφες με ρόπαλα για να χτυπούν...

Το κράτος της Ινδίας εφοδιάζει τις νύφες με ρόπαλα για να χτυπούν τους μεθυσμένους άνδρες τους

Ένας υπουργός επικρατείας από την Ινδία, έγινε πρωτοσέλιδο με μια απόφαση: έδωσε εκατοντάδες ξύλινα ρόπαλα σε νιόπαντρες νύφες της χώρας. Ο σκοπός αυτού του ασυνήθιστου γαμήλιου δώρου, είναι ο εξής: Οι νύφες ενθαρρύνονται να χρησιμοποιούν τα ρόπαλα ως όπλο, αν οι σύζυγοί τους γίνουν αλκοολικοί ή προσβλητικοί. Τα ρόπαλα, που παραδοσιακά χρησιμοποιούνται ως εργαλεία πλυσίματος, διανεμήθηκαν από τον πολιτικό Γκοπάλ Μπαργκάβα σε περίπου 700 νύφες, σε έναν μαζικό γάμο που διοργάνωσε η κρατική κυβέρνηση της κεντρικής Μάντια Πραντές.

Οι νεόνυμφες έλαβαν ξύλινα ρόπαλα με τις λέξεις: «Για τον ξυλοδαρμό των μεθυσμένων» και «Η αστυνομία δεν θα παρέμβει».c4ca4238a0b923820dcc509a6f75849b 16

Gopal Bhargava

Σύμφωνα με ένα ρεπορτάζ, τα ξύλα έφεραν τις επιγραφές: «Για τον ξυλοδαρμό των μεθυσμένων» και «Η αστυνομία δεν θα παρέμβει».

Ο Μπαργκάβα υπενθύμισε στις γυναίκες ότι πρέπει πρώτα να ζητήσουν τον λόγο από τους συζύγους τους, αλλά τους έδωσε την άδεια να «αφήσουν τα ξύλινα ρόπαλα να μιλήσουν», εάν οι σύντροφοί τους δεν τις ακούσουν.

Σύμφωνα με τον Γκοπάλ Μπαργκάβα, δόθηκαν με σκοπό την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας.c81e728d9d4c2f636f067f89cc14862c 9

Gopal Bhargava

Ο ίδιος δήλωσε πως αυτός είναι ο τρόπος του να τραβήξει την προσοχή στις γυναίκες που έχουν πέσει θύματα κακοποίησης, λόγω των μεθυσμένων συζύγων τους.

Ο πολιτικός εξηγεί: «Οι γυναίκες λένε πως όταν οι σύζυγοί τους μεθούν, γίνονται βίαιοι. Οι αποταμιεύσεις τους δίνονται στο αλκοόλ. Δεν υπάρχει πρόθεση να προκαλέσουν βία οι γυναίκες, αλλά το ξύλο θα βοηθήσει στο να αποφύγουν τις βίαιες καταστάσεις».

Μπορείτε να δείτε τις δηλώσεις και το ρεπορτάζ, στο βίντεο που ακολουθεί.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα: «Το γειτονικό νότιο κράτος της Κεράλα εισήγαγε απαγόρευση των πωλήσεων οινοπνευματωδών ποτών στα περισσότερα ξενοδοχεία, από το 2014. Ωστόσο, το κράτος του Ανατολικού Μπιχάρ, επέβαλε απαγόρευση πώλησης και κατανάλωσης αλκοόλ πέρυσι, ενώ το δυτικό κράτος του Γκουτζαράτ επιβάλει την απαγόρευση εδώ και δεκαετίες.

Πιστεύετε πως αυτός είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να τρομάξει κάποιος τους δυνητικά καταχρηστικούς συζύγους ή όχι;

Τα πιο σημαντικά