Κουτσούμπας: «Τις απαγορεύσεις σας σε όσους υπακούν» – Εδωσε σήμα πορείας για το Πολυτεχνείο

12 Νοεμβρίου, 20204:33 ΜΜ
More videos

Σήμα διεξαγωγής της πορείας για το Πολυτεχνείο παρά την απαγόρευση λόγω των μέτρων πανδημίας εξέπεμψε ο γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος Δημήτρης Κουτσούμπας.

Απαντώντας επί της ουσίας στην αναφορά του Πρωθυπουργού ο οποίος χαρακτήρισε ανοησίες όσα εξακολουθούν να ακούγονται για πορεία εν μέσω πανδημίας ο κ. Κουτσούμπας ύψωσε τους τόνους και άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι το ΚΚΕ προετοιμάζεται για διεξαγωγή πορείας προς την πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. “Το οργανωμένο εργατικό λαϊκό κίνημα, το ΚΚΕ έχουν αποδείξει ότι και φωνή έχουν και να αγωνίζονται μπορούν και να τηρούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα και τις αποφάσεις της πανεπιστημιακής κοινότητας και μάλιστα πολύ καλύτερα από εσάς και το κόμμα σας το ίδιο” είπε ο κ. Κουτσούμπας απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη.

Ο γ.γ του ΚΚΕ υποστήριξε ότι στόχος της Κυβέρνησης είναι να ενοχοποιήσει τον λαό, τη νεολαία και τις διεκδικήσεις της για την πανδημία . “Αυτό ήταν και το στίγμα ομιλίας σας. Γιατί θέλετε αν ξεμπερδέψετε με την ουσία του Πολυτεχνείου των μηνυμάτων του και το περιεχόμενό του. Δεν έχει η απαγόρευση της πορείας ως αφετηρία την προστασία της δημόσιας υγείας αλλά αυτό που σας ενοχλούσε χρόνια: το γνήσιο αντιιμπεριαλιστικό περιεχόμενο της πορείας στην Πρεσβεία ΗΠΑ του στρατηγικού σας συμμάχου που σήμερα είναι πιο επίκαιρο από τότε” είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Από τα πυρά του δεν διέφυγαν κόμματα της αντιπολίτευσης με τον κ. Κουτσούμπα αν και απευθυνόμενος προς τον κ. Μητσοτάκη να δείχνει προς άλλα κόμματα: “Τις απαγορεύσεις να τις απευθύνετε σε άλλα κόμματα που συμμορφώνονται σε αδικαιολόγητες, αυταρχικές κι αντιδημοκρατικές απαγορεύσεις προσβάλλοντας και τον αγώνα που έδωσαν της ζωή τους, εξορίστηκαν, φυλακίστηκαν ή έζησαν τις ημέρες του Πολυτεχνείου” είπε χαρακτηριστικά.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News