Κουρουμπλής για τις αποδοκιμασίες στις Σέρρες: «Όλοι είμαστε πατριώτες»

29 Ιουνίου, 20185:31 ΜΜ
More videos

Έντονες αποδοκιμασίες σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για τα 105 χρόνια της απελευθέρωσης των Σερρών, με αποδέκτη τον Υπουργό Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Κατά τη διάρκεια της άφιξης του στον καθεδρικό ναό της πόλης που έγινε η δοξολογία, όσο και κατά την κατάθεση του στεφάνου και της παρουσίας του κ. Κουρουμπλή στην εξέδρα των επισήμων, ακούστηκαν έντονες αποδοκιμασίες.

Μερίδα πολιτών διαμαρτυρήθηκαν για την συμφωνία της Κυβέρνησης για το Σκοπιανό και φώναξαν στον Υπουργό, «Προδότες, προδότη, η συντριβή έρχεται Κουρουμπλή» και «για 30 αργύρια ρε, δεν ντρέπεσαι; Ντροπή δεν υπάρχει;».

Αμέσως μετά το περιστατικό ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε αρχικά πως ως άνθρωπος πρώτα κατανοεί το συναίσθημα των ανθρώπων και τον διαφορετικό τρόπο προσέγγισης στην έννοια του πατριωτισμού, πως όλοι είμαστε πατριώτες και πως κανένας δεν είναι λιγότερο ή περισσότερο πατριώτης από τον άλλον.

“Όλοι είμαστε πατριώτες. Κανένας δεν είναι λιγότερο ή περισσότερο πατριώτης από τον άλλον. Όλοι αγαπούμε την πατρίδα και πιστεύω ότι αυτός ο πατριωτισμός έχει μέσα του το στοιχείο της ειρηνικής συνύπαρξης με όλους τους λαούς. Σε μια τέτοια προσπάθεια χρειάζεται νηφαλιότητα, σωφροσύνη και ψυχραιμία. Σε ό,τι αφορά το Μακεδονικό, νομίζω ότι η συμφωνία αυτή δίνει πάρα πολλά στοιχεία, τα οποία διεκδικούσαμε όλα αυτά τα χρόνια. Τους αποκόπτει από τα ζητήματα του αλυτρωτισμού και καθιερώνει και διεθνοποιεί τα σύνορα της Ελλάδας”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Εγώ είμαι ο προδότης και δεν είναι εκείνοι που έδωσαν το όνομα Μακεδονία σε 140 χώρες; Ο Τσίπρας το έδωσε σε 140 χώρες; Η Ελλάδα δεν απειλείται από αυτό το έθνος. Η Ελλάδα με αυτήν την απόφαση γίνεται κυρίαρχη δύναμη στα Βαλκάνια. Κάποιοι προσπαθούν να καπηλευθούν αυτή την υπόθεση και παίζουν με το συναίσθημα του λαού», πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο:

Με πληροφορίες από infonews24.gr

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News