Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024
χρήσιμαΚουνούπια, μύγες, κατσαρίδες τέλος: Πως να απαλλαγείς μια και καλή με 2...

Κουνούπια, μύγες, κατσαρίδες τέλος: Πως να απαλλαγείς μια και καλή με 2 μόνο υλικά

Θέλεις να φτιάξεις το πιο αποτελεσματικό DIY εντομοαπωθητικό που διώχνει τα έντομα στη στιγμή; Θα χρειαστείς αυτά τα υλικά.

Αν θες να διώξεις τα έντομα από το σπίτι σου με φυσικό τρόπο τότε σε συμβουλεύουμε να φτιάξεις μόνος σου ένα αποτελεσματικό εντομοαπωθητικό. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι 2 υλικά φυσικής προέλευσης.

Οι άνθρωποι θέλουμε ποικιλία στο φαγητό μας ώστε να μην τρώμε συνέχεια το ίδιο και βαριόμαστε. Από ό,τι φαίνεται, το ίδιο ισχύει και για τα φυτά. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο με το φυτό που θα διώξει τα κουνούπια. Σύμφωνα με αυτό, λοιπόν, υπάρχουν πολλά οφέλη από το να ενυδατώνεις τα φυτά σου με… καφέ. Ο καφές γνωρίζουμε ήδη τι κάνει στον ανθρώπινο οργανισμό. Πολλοί από εμάς δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς μια γουλιά καφέ.

what kills cockroaches instantly 680x382 1

Τι μπορεί να κάνει το πότισμα των φυτών με καφέ

Για αρχή, ο αραιωμένος καφές είναι τέλειο λίπασμα για μερικά φυτά. Οι κόκκοι του καφέ και ο ψημένος καφές παρέχουν το άζωτο που χρειάζονται τα φυτά για να αναπτυχθούν και να έχουν δύναμη στον κορμό τους.

Ακόμη, απωθούν έντομα, παράσιτα, σαλιγκάρια και ελκύουν γαιοσκώληκες, που βοηθούν το νερό να φτάσει πιο βαθιά στο χώμα και να μεταφέρουν το οξυγόνο και τα αερόβια βακτήρια στις ρίζες των φυτών μέσα από τούνελ.

Όταν χρησιμοποιείς την μέθοδο με τους κόκκους του καφέ, πρέπει να ξέρεις ότι μερικά φυτά αντιδρούν καλά με τους φρέσκους κόκκους, που αυξάνουν την οξύτητα του χώματος.

Αυτά είναι οι αζαλέες, τα blueberries, οι ορτανσίες και οι lilies, σύμφωνα με το GardeningKnowHow.

Αν τα φυτά σου δεν ευδοκιμούν σε όξινο χώμα, ξέπλυνε τους κόκκους ώστε να αποκτήσουν ουδέτερο pH.

Το άζωτο μαζί με το μαγνήσιο και το κάλιο στον καφέ επίσης βοηθούν στο να σκοτωθούν τα ενοχλητικά ζιζάνια και αναπτύσσουν τα φυτά με υγιή τρόπο.

Τέλος, με καφέ στην υγρή του μορφή, μπορείς να τα ξεδιψάσεις.

Το σπιτικό μείγμα με 2 υλικά που θα σας απαλλάξει οριστικά από τις κατσαρίδες

Αν τα έντομα και οι κατσαρίδες επιμένουν, τότε η λύση θα μπορούσε να έρθει από την κουζίνα σας. Συγκεκριμένα η ζάχαρη άχνη και το κακάο θα φροντίσουν να τις εξαφανίσουν στη στιγμή.

Η συνταγή που ακολουθεί, σκοπό έχει να διώξει από το νοικοκυριό μας τις ανεπιθύμητες επισκέψεις των κατά τα άλλα συμπαθέστατων κατσαρίδων.

spraying cockroach hmf

Για να φτιάξετε αυτό το φυσικό έντομοαπωθητικό θα χρειαστείτε:

400 γραμμάρια βόρακα

1,5 κιλά ζάχαρη άχνη

30 γραμμάρια σκόνη κακάο

60 γραμμάρια φθοριούχο νάτριο

Αναμείξτε καλά και πασπαλίστε σε μέρη όπου συχνάζουν παράσιτα. Κρατήστε το μακριά από τα παιδιά.

Τα πιο σημαντικά