Κουλουράδες στην Σμύρνη άρχισαν να πουλάνε μισά κουλούρια

27 Νοεμβρίου, 20219:54 ΜΜ
More videos

Οι πολίτες δεν μπορούν να αγοράσουν κουλούρια!

Ξεκίνησαν στην Σμύρνη πωλήσεις ¨Μισών κουλουριών¨ Με την αύξηση των τιμών του αλευριού, οι πολίτες άρχισαν να δυσκολεύονται ακόμη και να αγοράσουν ψωμί και κουλούρια.

Ο Μαχμούτ Καρατάι, που επί 15 χρόνια πουλάει κουλούρια στην Σμύρνη, βρήκε τη λύση στην πώληση «μισών κουλουριών». Με την υποτίμηση της τουρκικής λίρας έναντι του δολαρίου αυξήθηκαν τα πάντα, από το φυσικό αέριο μέχρι το αλεύρι. Ο Μαχμούτ Καρατάι, ο οποίος εδώ και 15 χρόνια είναι κουλουράς στη Σμύρνη, που φημίζεται για τα κουλούρια της, ανάρτησε στον πάγκο του στην περιοχή Κονάκ το μήνυμα «Ξεκίνησε πώληση μισών κουλουριών μας». Ο Καρατάι είπε, “Οι άνθρωποι άρχισαν να παραπονιούνται, λέγοντας: “Μα γίνεται να πουλιέται κουλούρι 2,5 λίρες; ¨ . Αναγκαστήκαμε λοιπόν σε μια τέτοια πρακτική», είπε. Ένας συνταξιούχος πολίτης που αγόρασε κουλούρι από τον πάγκο είπε: ¨Με αυτόν τον ρυθμό θα αρχίσουν να πουλάνε και ένα τέταρτο του κουλουριού¨.

Η δουλειά του Καρατάι, ο οποίος πουλάει κουλούρια στην πλατεία Konak της Σμύρνης εδώ και 15 χρόνια, μειώθηκε μετά από διαδοχικές αυξήσεις τιμών. Σύμφωνα με την είδηση από το ΑΝΚΑ, ο Καρατάι που κρέμασε πινακίδα που γράφει «Ξεκίνησαν οι πωλήσεις μισών κουλουριών¨, είπε, «Οι άνθρωποι παραπονιούνται για το κόστος των 2,5 λιρών των κουλουριών. Υποχρεωτικά περάσαμε σε αυτή την πρακτική¨

¨ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ¨

Ο Καρατάι είπε: «Βοηθάω τον πατέρα μου από 7 χρονών. Όταν ο πατέρας μου συνταξιοδοτήθηκε, ο πάγκος έμεινε σε εμένα, είμαι εδώ 15 χρόνια. Ο κόσμος άρχισε να παραπονιέται πολύ. Αντιδρούν λέγοντας, «Μα είναι δυνατόν 2,5 λίρες το κουλούρι; Ο κατώτατος μισθός παραμένει ίδιος, αλλά οι δαπάνες είναι 2-3 φορές ψηλότερες¨. Έπεσαν και οι δουλειές μας. Όταν είδαμε ότι δεν μπορούσαν να αγοράσουν κουλούρια, αναγκαστικά περάσαμε στην πρακτική του μισού κουλουριού. Υπάρχουν αυτοί που το θέλουν. Κάποιοι λένε «κάνω δίαιτα», άλλοι βρίσκουν άλλες δικαιολογίες. Δυστυχώς, η χώρα έχει φτάσει σε αυτήν την κατάσταση. Παλιά αγοράζαμε ένα τσουβάλι αλεύρι 100 λίρες, τώρα είναι 300 λίρες. Παλιά αγοράζαμε λάδι 75 λίρες, ενώ τώρα έφτασε τις 225 λίρες. Οι πωλήσεις μας έχουν πέσει. Η δαπάνη για την άδεια αυξήθηκε. Πληρώνουμε 4 χιλιάδες λίρες κάθε 30 μέρες. Το κόστος αυξάνεται. Οι δουλειές μας ήταν καλύτερες στο παρελθόν».

Πηγή: tourkikanea.gr

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News