Κούγιας: «Μου ζήτησε να τον υπερασπιστώ ο απάνθρωπος που μαχαίρωσε το ανυπεράσπιστο σκυλάκι»

16 Οκτωβρίου, 2020 2:56 ΜΜ
More videos

Τι απάντησε ο γνωστός ποινικολόγος

Ο γνωστός δικηγόρος Αλέξης Κούγιας με πρωτοφανή ανάρτησή του, αποκαλύπτει ότι ο 54χρονος καθηγητής που μαχαίρωσε τον σκύλο στη Νίκαια και προκάλεσε την οργή του πλήθους, του ζήτησε να τον υπερασπιστεί στο δικαστήριο.

Ωστόσο, όπως αναφέρει ο ποινικολόγος, αρνήθηκε κατηγορηματικά να αναλάβει την υπεράσπισή του, καθώς το να μαχαιρώνεις όπως αναφέρει, τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου, δείχνει ακραία αντικοινωνική προσωπικότητα.

Υπενθυμίζεται ότι φιλοζωικές ομάδες και σωματεία, όπως και απλοί πολίτες, διαμαρτυρήθηκαν με συνθήματα έξω από το σπίτι του καθηγητή, ενώ κάποιοι επιχείρησαν να τον λιντσάρουν κατά την έξοδό του από τα δικαστήρια Πειραιά.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Αλέξη Κούγια:

«Δεν συνηθίζω επί όλες αυτές τις δεκαετίες που ασκώ το λειτούργημά μου να δημοσιοποιώ σε ποιες υποθέσεις μέχρι σήμερα όλες αυτές τις δεκαετίες έχω αρνηθεί να προσφέρω τις υπηρεσίες μου.

Το κάνω σήμερα, γιατί θέλω να δώσω ένα μήνυμα με όση αξία έχει όταν προέρχεται από εμένα.

Μου ζητήθηκε πριν από λίγη ώρα να τον υπερασπιστώ ο απάνθρωπος αυτός συνάνθρωπός μας που μαχαίρωσε το ανυπεράσπιστο σκυλάκι στην Νίκαια.

Του αρνήθηκα κατηγορηματικά, παρά το ότι πιστεύω και το έχω κάνει πράξη ότι ο κάθε συνάνθρωπός μας δικαιούται υπερασπίσεως, ακόμη και για το πιο σκληρό έγκλημα.

Το να μαχαιρώνεις όμως το μεγαλύτερο φίλο του ανθρώπου, το σκύλο, και μάλιστα με μαχαίρι, δείχνει ότι είσαι μια ακραία αντικοινωνική προσωπικότητα που δεν έχει κανένα από τα χαρακτηριστικά που κάνουν τον άνθρωπο να διαφέρει από τα άγρια ζώα που λειτουργούν μόνο με το ένστικτό τους για να επιβιώσουν.

Δυστυχώς για το αδίκημα αυτό δεν υπάρχει δικαίωμα παραστάσεως προς υποστήριξη της κατηγορίας, διότι θα προσφερόμουν να παραστώ δωρεάν».