Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2024
ΕλλάδαKούγιας για Πισπιρίγκου: «Είμαι 50 χρόνια δικηγόρος, πιο τίμια απολογία δεν έχει...

Kούγιας για Πισπιρίγκου: «Είμαι 50 χρόνια δικηγόρος, πιο τίμια απολογία δεν έχει γίνει ποτέ»

«Με αυτά που είπε μέχρι τώρα, απέδειξε την αθωότητά της». Όσα δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας μετά την απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Επεισοδιακή ήταν η πρώτη μέρα της απολογίας της Ρούλας Πισπιρίγκου, στη δίκη για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας.
Ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορουμένης, Αλέξης Κούγιας, υπέβαλε νωρίτερα αίτησης εξαίρεσης της Προέδρου, το οποίο δεν έγινε δεκτό.

Η διαδικασία διακόπηκε για την άλλη εβδομάδα, με τον γνωστό ποινικολόγο να προχωρά σε δηλώσεις, τονίζοντας για ακόμα μία φορά την «αθωότητα» της Ρούλας Πισπιρίγκου και αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «πιο τίμια και καθαρή απολογία δεν έχει γίνει ποτέ».

«Πρόκειται περί μίας φτωχής, δυστυχισμένης, αθώας μητέρας»

«Από τις 9 Ιανουαρίου του 2023, έχουν συμπληρωθεί 11 μήνες διαδικασίας. Θα πω κάτι το οποίο για μένα είναι απόλυτο: όποιος είχε τη δυνατότητα να ακούσει, είτε δικαστής, είτε εισαγγελέας, είτε δικηγόρος, τη μέχρι τώρα απολογία της κατηγορουμένης, δεν θα πρέπει να έχει καμία αμφιβολία ότι πρόκειται περί μίας φτωχής, δυστυχισμένης, αθώας μητέρας.

Όποιος διαδώσει κάτι άλλο, θα το βρει από τον Θεό. Πιο αυθόρμητη απολογία δεν υπάρχει. Είμαι 50 χρόνια δικηγόρος, έχω κάνει περίπου 1000 ανθρωποκτονίες, πιο τίμια και καθαρή απολογία δεν έχει γίνει ποτέ.

Πρέπει να μεταδοθεί αυτό που ζήσαμε μέχρι τώρα. Όλη αυτή η ιστορία της ψυχρής γυναίκας κατέρρευσε και κανείς δεν δικαιούται να παραφράσει την πραγματικότητα. Διακόψαμε μέχρι την άλλη Πέμπτη γιατί έχουμε την αποχή των δικηγόρων την οποία πρέπει να σεβαστούμε, όμως να γνωρίζετε, για μένα προσωπικά και για όποιον είναι καθαρός και τίμιος άνθρωπος, με αυτά που είπε μέχρι τώρα, με τον τρόπο που τα είπε, με αυτό που έδειξε μέχρι τώρα, απέδειξε την αθωότητά της.

Όλα τα άλλα είναι για αυτούς τους ανθρώπους που δεν έχουν συνείδηση και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μην τιμούν, είτε είναι άντρες τα παντελόνια τους, είτε είναι γυναίκες το λειτούργημα του δημοσιογράφου. Αυτά τα λίγα ήθελα να πω, τα υπόλοιπα τα αφήνω σε εσάς», δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας.

Τα πιο σημαντικά