Κούγιας για Πέραμα: «Οι αυτόπτες μάρτυρες επιβεβαιώνουν όσα μου είπαν οι αστυνομικοί»

24 Οκτωβρίου, 2021 11:46 ΜΜ
More videos

«Το θύμα έριξε τις 5 από τις 7 μηχανές και επανήλθε για να τους χτυπήσει ξανά» ανέφερε το γνωστός ποινικολόγος

Για τα γεγονότα στο πέραμα, όπου ένας 20χρονος Ρομά έπεσε νεκρός από σφαίρες αστυνομικών, αλλά και για την υπεράσπισή τους, την οποία έχει αναλάβει μίλησε σήμερα ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας.

Οπως σημείωσε ο κ. Κούγιας μιλώντας στον Alpha, πρόκειται για έναν υπαστυνόμο, έναν υπαρχιφύλακα και πέντε αστυνομικούς, επισημαίνοντας ότι: «το θύμα έριξε και τις 5 μηχανές από τις 7 και υπήρχε επάνοδός του να τους χτυπήσει ξανά. Και δεν μπορεί και οι επτά να εκτίμησαν λάθος την κατάσταση».

Ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε ότι πρόκειται για «έναν έμπειρο αρχιφύλακα, έναν υπαστυνόμο μορφωμένο και 5 αστυνομικούς που έχουν εμπειρία 5-6 χρόνια στη δουλειά», τονίζοντας ότι ο τρόπος που αντέδρασαν και πυροβόλησαν και οι 7 είναι ένδειξη ότι το συμβάν ήταν πολύ σοβαρό.

Παράλληλα, εξήγησε ότι βρέθηκαν 30 κάλυκες διότι τα όπλα που έχουν οι αστυνομικοί είναι ημιαυτόματα «οπότε όταν πατάς τη σκανδάλη φεύγουν 3-4 σφαίρες» ενώ για την επικοινωνία μεταξύ κέντρου και αστυνομικών, ο κ. Κούγιας, είπε ότι εν μέσω της οχλαγωγίας, δεν άκουσαν κάτι.

«Οι αυτόπτες μάρτυρες βεβαιώνουν αυτά που μου είπαν οι αστυνομικοί»

Επίσης, ο κ. Κούγιας μιλώντας και στον ANT1, τόνισε πως «μου μετέφεραν την ίδια ιστορία και οι 7 και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Από ό,τι πληροφορήθηκα και αν είναι αλήθεια, έχω πληροφορηθεί και το περιεχόμενο από τους αυτόπτες μάρτυρες, οι αστυνομικοί, μετά από μια καταδίωξη μισής ώρας, τις τελευταίες ημέρες έχουν κλαπεί περίπου 15 αυτοκίνητα τα οποία όλα χρησιμοποιήθηκαν σε παράνομες πράξεις».

Μάλιστα, όπως προσέθεσε, «το αυτοκίνητο επιτάχυνε με πολύ μεγάλη ταχύτητα, χτύπησε 5 μοτοσυκλέτες και αυτό βεβαιώνεται από τους αυτόπτες μάρτυρες οι οποίοι διαπίστωσαν αυτά που μου είπαν οι αστυνομικοί», με υπερασπιστική προσέγγιση να είναι ότι δεν είχαν σκοπό να αφαιρέσουν τη ζωή ενός ανθρώπου αλλά ότι έχει γίνει κλοπή και επικίνδυνη καταδίωξη.