Κυριακή, 14 Ιουλίου 2024
ΕλλάδαΚούγιας για Πάτρα: «Αν με επέλεγε η οικογένεια να την υπερασπιστώ δε...

Κούγιας για Πάτρα: «Αν με επέλεγε η οικογένεια να την υπερασπιστώ δε θα είχα λόγο να αρνηθώ»

Ο Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε και στις παραιτήσεις των συναδέλφων του

Ο Αλέξης Κούγιας φιλοξενήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA και αναφερόμενος στην υπόθεση της Πάτρας μίλησε για την κατηγορούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου αλλά και για το αν θα αναλάβει τον πατέρα Μάνο Δασκαλάκη.

Ο Αλέξης Κούγιας δήλωσε αρχικώς πως δεν έχει ξανασυναντήσει ανάλογη υπόθεση στα τόσα χρόνια της καριέρας του. «Δεν έχει προηγούμενο μία τέτοια υπόθεση δολοφονίας» είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια είπε πως η μητέρα δεν προσπάθησε ποτέ να τον πλησιάσει για να την αναλάβει, ενώ σήμερα του τηλεφώνησαν και του ζήτησαν έμμεσα να αναλάβει τον πατέρα.

Ο κ. Κούγιας απάντησε στο τηλεφώνημα λέγοντας «ας πάρει ένα τηλέφωνο στο γραφείο μου, να κλείσει ένα ραντεβού, να τον γνωρίσω αρχικά».

Μιλώντας για το γεγονός ότι κάποιοι συνάδελφοί του παραιτήθηκαν από την υπόθεση, είπε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο σε υποθέσεις που συγκλονίζουν, ωστόσο χαρακτήρισε αυτήν την κίνηση ως «κακή επιλογή» καθώς από τη στιγμή που κάποιος δέχτηκε να εκτεθεί ως υπερασπιστής ενός ανθρώπου, δεν μπορεί μετά να παραιτηθεί γιατί αυτομάτως δημιουργείται μία πολύ άσχημη εντύπωση για τη θέση του.

Ο ποινικολόγος τόνισε πως εάν οι γονείς τον επέλεγαν εξ’ αρχής για υπερασπιστή τους, «δεν θα είχε κανένα λόγο να αρνηθεί».

«Σε αυτές τις υποθέσεις δίνει εξετάσεις ολόκληρη η ελληνική κοινωνία, η ελληνική Δικαιοσύνη και η ελληνική Αστυνομία και είναι αδιανόητο αυτό που γίνεται, να προπηλακίζονται συνάδερφοί μου, μόνο και μόνο επειδή υπήρξαν δικηγόροι αυτής της υποθέσεως» επισήμανε ο κ. Κούγιας.

Ερωτηθείς για την ποινή της κατηγορουμένης εάν καταδικαστεί, ο ποινικολόγος απάντησε ισόβια.

Τα πιο σημαντικά