Κυριακή, 26 Μαΐου 2024
ΕλλάδαΚουρουμπλής για Καστελλόριζο: «Δεν είναι μόνο σύνορα ελληνικά είναι και ευρωπαϊκά»

Κουρουμπλής για Καστελλόριζο: «Δεν είναι μόνο σύνορα ελληνικά είναι και ευρωπαϊκά»

Το Καστελλόριζο επισκέφθηκε χτες ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, συνοδευόμενος από τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο Λ.Σ. Ράπτη Σταμάτιο και ανώτατους αξιωματικούς του Λιμενικού Σώματος, με αφορμή τον εορτασμό του τριημέρου της Αποκριάς. Οπως είπε, είχε την ευκαιρία να εξετάσει μαζί με τη Δημοτική Αρχή τα προβλήματα που υπάρχουν και τις ευκαιρίες που δημιουργούνται με την πολιτική του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

5d9afe8d6b826f22b1fd9ca4379149ef

O υπουργός Ναυτιλίας επισκέφθηκε το Λιμενικό Σταθμό του νησιού και όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξέφρασε την στήριξή του στο έργο των λιμενικών και του Λιμενικού Σώματος στο Καστελλόριζο. Ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι «τα σύνορα στα Βαλκάνια και στο Αιγαίο έχουν οριστεί από Διεθνείς Συμβάσεις και οι χώρες που τις έχουμε υπογράψει πρέπει όλες να το κατανοήσουμε και να πορευτούμε ειρηνικά στοχεύοντας στην ανάπτυξη των χωρών μας, στοχεύοντας στην ανάπτυξη όλων των χωρών της περιοχής».

61531a8ea1d81ac109592bdf2228a963

Επισκέφθηκε στη συνέχεια το Δημαρχείο, και συνομίλησε με κατοίκους. Υποδεχόμενος τον κ. Κουρουμπλή, ο αντιδήμαρχος Καστελλόριζου Δημήτρης Αχλαδιώτης δήλωσε:

«Με την επίσκεψή σας σήμερα θα ήθελα να σας ευχαριστήσω εγκάρδια για την αμέριστή σας στήριξη προς τον δήμο του Καστελλόριζου. Εχετε αποδείξει κατ΄ επανάληψη το ειλικρινές ενδιαφέρον σας για τα θέματα και τις δυσκολίες που υφιστάμεθα ως κάτοικοι παραμεθορίου νησιού, αλλά και την υποστήριξή σας στις δύσκολες και χρονοβόρες προσπάθειες ανάπτυξης του νησιού μας.

36bcab1fdc80b1daa9242b161646904c

Οι στοχευμένες ενέργειές σας, τόσο σε επίπεδο χρηματοδότησης όσο και σε επίπεδο παρεμβάσεων, συμβάλλουν πολύ συχνά τα μέγιστα στην επίλυση των σοβαρών προβλημάτων του νησιού μας. Για τις πρωτοβουλίες σας αυτές σας ευχαριστούμε θερμά και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο σας.»

4fe3aff9fcac2e08f0df8d900667191b

Ο κ. Κουρουμπλής μετέβη επίσης στη νησίδα Ρω όπου επισκέφθηκε το Φυλάκιο και κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο της Κυράς της Ρω όπου τον υποδέχτηκε ο συνταγματάρχης Πεζικού Σαράντης Τυλιγάδας, ο οποίος δήλωσε: «Καθημερινά οι Διγενήδες της πατρίδας μας, οι στρατιώτες μας και τα στελέχη μας, δίνουν αγώνες και πετυχαίνουν νίκες, με ακμαίο ηθικό και φλόγα ψυχής. Να είστε βέβαιοι πως οι ελληνικές σημαίες δε θα πάψουν ποτέ να κυματίζουν στα νησιά μας».

46e1b68d10d289d4d45ed110afb47421
«Εδώ δεν είναι μόνο σύνορα ελληνικά είναι και ευρωπαϊκά», απάντησε ο κ. Κουρουμπλής και συνέχισε: «Αρα υπερασπίζεστε όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό.»

fe6fa8fda4a0d2c10186af8acf1ac1c7

Αύριο ο κ. Κουρουμπλής θα αναχωρήσει για τη Στρογγυλή όπου θα επισκεφτεί το Φυλάκιο του νησιού και θα επισκεφθεί τη Σύμη, όπου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Δημαρχείο της Σύμης και θα έχει συνάντηση στο Λιμεναρχείο του νησιού.

[kathimerini] [iefimerida]

Τα πιο σημαντικά