Κούλογλου: «Τα καρναβάλια στο συλλαλητήριο ανοίγουν τον δρόμο για μια σοβαρή Χρυσή Αυγή»

24 Ιανουαρίου, 2018 11:13 ΜΜ
More videos

«Η Εκκλησία μόνο στο Ιράν ασκεί εξωτερική πολιτική», σχολίασε

«Τα ¨καρναβάλια¨ που είδαμε στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης ανοίγουν τον δρόμο για ένα εθνικιστικό, ακροδεξιό κόμμα», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στην τηλεόραση του TRT.

Ο ίδιος εξήγησε ότι υπάρχουν και οικονομικά συμφέροντα που προωθούν ένα τέτοιο σενάριο ενώ εμφανίστηκε ιδιαίτερα καυστικός για την αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας πως η ηγεσία της ΝΔ με την επαμφοτερίζουσα, καιροσκοπική θέση της, υιοθετώντας την εθνικιστική πλατφόρμα και τα συλλαλητήρια -όταν δει ότι έχουν κόσμο- προωθεί κι αυτή εμμέσως τη συγκρότηση κόμματος της ακροδεξιάς που τελικώς θα στραφεί και σε βάρος της. «Αυτό που πλέον δεν μπορεί να κάνει η Χρυσή Αυγή, καθώς με τις αποκαλύψεις για την οργάνωση και τις δολοφονίες έχει γίνει αποκρουστική, αναλαμβάνει πια να κάνει μια νέα ¨σοβαρή¨ ΧΑ», πρόσθεσε.

Ο κ. Κούλογλου τόνισε επίσης πως στην Ευρωπαϊκή Ένωση κανείς δεν ασχολήθηκε με το συλλαλητήριο, όπως και τόσα χρόνια έχουν πάψει να ασχολούνται με το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. «Τόσες χώρες έχουν αναγνωρίσει το όνομα ¨Μακεδονία¨ για την ΠΓΔΜ και εμείς αντί να πετύχουμε έναν συμβιβασμό ώστε να μην πάρει όλο το όνομα, έχουμε βάλει το κεφάλι στην άμμο και παριστάνουμε την στρουθοκάμηλο», είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι είναι παράλογη η αντίδραση στην σύνθετη ονομασία την ώρα που «ονομάζουμε Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Το ¨πρώην¨ χαρακτηρίζει την Γιουγκοσλαβία. Άρα επί της ουσίας την αποκαλούμε ¨Δημοκρατία της Μακεδονίας¨», είπε.

Για την ελληνική κυβέρνηση ανέφερε πως είναι αποφασισμένη να λύσει το θέμα το οποίο όσο  διατηρείται, στρέφεται εις βάρος μας, ενώ η λύση του θα μας καταστήσει παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή, παρατηρώντας, ωστόσο, πως και στην γειτονική χώρα υπάρχουν εθνικιστικές φωνές, που δεν θα αφήσουν εύκολα να υπάρξει μια συμβιβαστική λύση. «Αυτά τα σενάρια πρόκειται να διερευνήσουν οι δυο πρωθυπουργοί στην συνάντησή τους στο Νταβός», εκτίμησε ο ευρωβουλευτής αναφερόμενος στο ραντεβού Τσίπρα-Ζαέφ που έχει κανονιστεί να πραγματοποιηθεί στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ. «Την εξωτερική πολιτική στις δημοκρατικές χώρες κάνει η εκλεγμένη κυβέρνηση και όχι η Εκκλησία. Η Εκκλησία μόνο στο Ιράν ασκεί εξωτερική πολιτική», σχολίασε ο κ. Κούλογλου.

Πηγή: protothema.gr