Κούλογλου: «Όταν έκλεισε η ΕΡΤ πουλούσα DVD με τις εκπομπές μου για να ζω»

31 Ιανουαρίου, 2018 6:15 ΜΜ
More videos

Στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπισε όταν έκλεισε η ΕΡΤ αναφέρθηκε ο Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στην εκπομπή Εμείς και στον Γιάννη Βίτσα, ενώ αναφέρθηκε και στους λόγους που δεν του δίνεται πλέον βίζα για να πάει στην Αμερική. 

Η βίζα για την Αμερική

«Δεν μου δίνουν βίζα για να πάω στην Αμερική, λόγω των ντοκιμαντέρ μου, γιατί αρχές του 2000 όταν είχα το Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα υπήρχαν συνεχείς διαμαρτυρίες από την Αμερικανική Πρεσβεία στην Κυβέρνηση ότι κάνω αντιαμερικανικά ρεπορτάζ. Ήταν τότε κυρίως με τον πόλεμο στο Ιράκ. Και αμέσως μετά τον πόλεμο στο Ιράκ που είχα αποκαλύψει και τα ψέματα που έλεγαν πριν τον πόλεμο και τις αποκαλύψεις που έγιναν μετά τον πόλεμο. Το 2010 πήγα να ανανεώσω τη δημοσιογραφική βίζα και κατάλαβα ότι ήμουν σε μαύρη λίστα, γιατί πήγα μαζί με δύο συνεργάτες μου και σε αυτούς έδωσαν αμέσως βίζα και σε εμένα μου είπαν περιμένετε. Περιμένω 7 χρόνια και κάτι. Ήλπιζα ως Ευρωβουλευτής πλέον δεν θα μπορούσαν να το αρνηθούν. Και μάλιστα μου το αρνήθηκαν μια φορά το καλοκαίρι που ήταν να μιλήσω στην Αμερική, αλλά τώρα ήμουν μέλος μιας επίσημης αντιπροσωπείας. Είναι εξωφρενικό και χωρίς προηγούμενο το ότι αρνούνται σε Ευρωβουλευτή να ταξιδέψει στις ΗΠΑ.»

Ο λόγος που τον έκοψαν από την ΕΡΤ

«Η αιτία που έκοψαν το Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα ήταν οι πιέσεις της Αμερικανικής Πρεσβείας. Ένα μήνα πριν με διώξουν το 2008 γίνεται μια συνεδρία στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ, σύμφωνα με τα επίσημα πρακτικά λένε ότι δημιουργώ προβλήματα σε σχέση με την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Ένα μήνα μετά με διώχνουν. Η αφορμή είναι επίσης πολύ σημαντική, ένα ρεπορτάζ για τη γενιά των 700 ευρώ. Μου ζητάνε να μην το προβάλω, γιατί αν το προβάλω θα με κόψουν. Το πρόβαλα και με έδιωξαν.»

Οι οικονομικές δυσκολίες

«Έχω ένα φίλο στην Κρήτη που τον αποκαλώ Χασάν και με αποκαλεί Αμπντούλ. Όταν ξεκίνησε η οικονομική κρίση, κυρίως όταν έκλεισε η ΕΡΤ, γιατί ξαναδούλευα εκεί μετά την αποπομπή μου, δεν είχα καθόλου χρήματα. Με τα ντοκιμαντέρ μου έκανα περιοδείες σε όλη την Ελλάδα και πουλούσα DVD με τις εκπομπές μου κι από εκεί έβγαζα χρήματα για να ζω. Βρέθηκα σε πολύ δύσκολη θέση, διότι δεν είχα χρήματα καθόλου. Πουλούσα DVD πηγαίνοντας από πόλη σε πόλη και κατάφερα να επιβιώσω.»

Πηγή: thecaller