Κοτανίδου: «Θα περάσουμε πολύ άσχημο Αύγουστο και φθινόπωρο αν δε πάρουμε σκληρά μέτρα»

10 Αυγούστου, 2020 2:00 ΜΜ
More videos

Ο Αύγουστος είναι κρίσιμος μήνας, τόνισε η καθηγήτρια πνευμονολογίας Αναστασία Κοτανίδου, προαναγγέλοντας πιο αυστηρά μέτρα για τον έλεγχο της ανοδικής πορείας των κρουσμάτων του κορονοϊού.

Νέα, πιο αυστηρά μέτρα για την ανακοπή της διασποράς του κορονοϊού που σημειώνει ραγδαία αύξηση στη χώρα μας, προανήγγειλε η καθηγήτρια πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας Αναστασία Κοτανίδου.

Όπως είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ:

«Την απερισκεψία μερικών το προηγούμενο δεκαπενθήμερο την βλέπουμε τώρα».

Μετά το νέο ρεκόρ κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν χθες Κυριακή, η Επιτροπή αναμένεται να συνεδριάσει για να αποφασίσει για τη λήψη περαιτέρω μέτρων.

«Σήμερα ή αύριο θα πάρουμε ακόμα πιο αυστηρά μέτρα για να ελέγξουμε την ανοδική πορεία των κρουσμάτων. Αν δεν το καταφέρουμε αυτό θα περάσουμε πολύ άσχημο Αύγουστο και φθινόπωρο».

Η κ. Κοτανίδου κλήθηκε από τους δημοσιογράφους να σχολιάσει και για το ότι μπαρ και νυχτερινά κέντρα θα κλείνουν νωρίτερα:

«Η πολιτεία έχει κινηθεί πολύ γρήγορα. Το πρόβλημα είμαστε εμείς οι πολίτες που δεν συμμορφωνόμαστε με αυτά που έχει καθορίσει η πολιτεία. Κάποιοι θεωρούν ότι είναι άτρωτοι και κάθονται και μεταδίδουν τον ιό».

Η ίδια επανέλαβε αυτό που λένε κατ’ επανάληψη οι λοιμωξιολόγοι για την πίεση στο σύστημα υγείας, εκφράζοντας την ανησυχία της για τις εισαγωγές στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ.

«Όλοι πρέπει να συμπεριφερόμαστε σε αυτή τη φάση με πολύ μεγάλη υπευθυνότητα. Αν δούμε ότι οι άνθρωποι δε συμμορφώνονται θα αναγκαστούμε να κάνουμε υποχρεωτική τη μάσκα και στους ανοιχτούς χώρους».

Τέλος, η κ. Κοτανίδου εκτιμά ότι δεν ζούμε το δεύτερο κύμα της πανδημίας και ίσως να μη το ζήσουμε ούτε τον Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε μας στο facebook: