Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024
ΕλλάδαΚοτανίδου: «Όσοι δεν πιστεύουν στον κορονοϊό ας έρθουν στις ΜΕΘ να δουν»

Κοτανίδου: «Όσοι δεν πιστεύουν στον κορονοϊό ας έρθουν στις ΜΕΘ να δουν»

Η καθηγήτρια Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Αναστασία Κοτανίδου κάλεσε τους δύσπιστους να βρεθούν στις ΜΕΘ για να δουν τους ανθρώπους που νοσούν με κορονοϊού.

Στους δύσπιστους και τους συνωμοσιολόγους απευθύνθηκε η Αναστασία Κοτανίδου στο περιθώριο συνέντευξής της στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA” όπου εμφανίστηκε για να τοποθετηθεί σχετικά με την ανησυχητική πορεία του κορονοϊού το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα.

Η καθηγήτρια Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, όταν ρωτήθηκε για τους ανθρώπους που δεν πιστεύουν στην ύπαρξη της πανδημίας, τους κάλεσε να βρεθούν στις ΜΕΘ για να δουν από κοντά την κατάσταση των ανθρώπων που νοσούν με Covid-19:

Εγώ τους καλώ να έρθουν στις ΜΕΘ και να δουν τους ασθενείς που νοσούν με κορονοϊό. Μόνο έτσι θα μπορούσαν να πειστούν ότι υπάρχει και είναι κάτι που μπορεί να προσβάλει τον οποιονδήποτε, από ένα μικρό μωρό μέχρι έναν άνθρωπο άνω των 100 ετών. Δεν έχει ηλικία. Όποιος δεν το πιστεύει μπορεί να δει τις εικόνες που βλέπουμε στις ΗΠΑ και τη Βραζιλία, ή τις εικόνες που βλέπαμε μέχρι προσφάτως στη γειτονική Ιταλία. Και οι Ιταλοί έχουν ένα ποσοστό των ανθρώπων που ήταν δύσπιστοι, όμως μετά από αυτά που είδαν θεωρώ ότι έχουν πειστεί”, είπε η κα Κοτανίδου.

Εν συνεχεία, η καθηγήτρια σημείωσε ότι η αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται στη διενέργεια περισσότερων διαγνωστικών τεστ: “Ευτυχώς τα περισσότερα κρούσματα είναι ασυμπτωματικά. Μας ανησυχούν όσοι μπαίνουν στο νοσοκομείο με συμπτώματα. Τα περισσότερα κρούσματα των τελευταίων ημερών είναι ασυμπτωματικά και αφορούν νέους ανθρώπους. Το κακό είναι ότι οι νέοι μπορεί να νοσήσουν χωρίς να το καταλάβουν και να μεταφέρουν τον ιό σε πολύ κόσμο”, ενώ τόνισε πως “Ελπίζω να αποφύγουμε το ενδεχόμενο χρήσης μάσκας σε ανοιχτούς χώρους. Κι αυτό θα γίνει εάν συμμορφωθούμε με τα μέτρα που έχουμε πε”.

Δείτε το video της συνέντευξής της στο MEGA:

Τα πιο σημαντικά