Κότα στη Κρήτη υιοθέτησε και φροντίζει τρία ορφανά κουταβάκια

24 Δεκεμβρίου, 2017 1:22 ΜΜ
More videos

Περιπτώσεις «υιοθεσίας» κουταβιών  από άλλο ζώο -ακόμα και από τον άσπονδο εχθρό τους τη γάτα έχουμε δει αρκετές φορές. Αυτό που συνέβη,ωστόσο, στη Βαγιωνιά Δήμου Γόρτυνας στη Κρήτη ξεπερνά κάθε φαντασία αλλά και την ίδια τη λογική,αφού μία κότα  πήρε υπό την προστασία των φτερούγων της τρία ορφανά σκυλάκια.

Όλα αυτά συμβαίνουν στην αγροικία του κ. Χονδροζουμάκη Μανώλη λίγο έξω από τη Βαγιωνιά.  Όπως ανέφερε ο ίδιος στο apopsilive όταν η μητέρα των σκυλιών σκοτώθηκε από κάποιο διερχόμενο όχημα και τα  κουταβάκια έμειναν ορφανά, ο κ. Χονδροζουμάκης που «τα είχε ξεγράψει», μια μέρα που πήγε να δει τι απέγιναν, βρέθηκε προ μεγάλης εκπλήξεως: Μια κότα που είχε καθίσει… πάνω από τα κουταβάκια είχε απλώσει τα φτερά της και τα ζέσταινε!

Η έκπληξη του ήταν ακόμα μεγαλύτερη όταν στην προσπάθεια του να πάρει τα κουταβάκια  η κότα δεν τον άφηνε καθώς αντιστεκόταν με το ράμφος της… Την ίδια εικόνα αντικρίσε και το apopsilive.gr όταν πήγε να φωτογραφίσει το γεγονός. Η κότα μετά μεγάλης δυσκολίας άφησε να την πλησιάσουν με τη φωτογραφική μηχανή κι ακόμα πιο δύσκολα σηκώθηκε από τη θέση της για να μπορέσουν να τη φωτογραφίσουν.

Να , αυτή είναι η αδελφή της μαμάς που σκοτώθηκε, μας λέει ο κ. Χονδροζουμάκης


Η κότα δίπλα στα κουταβάκια που δεν αφήνει κανένα να πλησιάσει

Η κότα που δύσκολα απομακρύνεται από τα κουταβάκια

[apopsilive]