Κωστής Χατζηδάκης: Απολυμένοι εργαζόμενοι του τα «έψαλλαν» ενώ έπινε καφέ στη Θεσσαλονίκη

11 Σεπτεμβρίου, 2021 8:01 ΜΜ
More videos

Τις έντονες διαμαρτυρίες των απολυμένων εργαζόμενων των Λιπασμάτων Καβάλας (ΒΦΛ) δέχτηκε ενώ έπινε καφέ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης. Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν σε πολύ έντονους τόνους την αγανάκτησή τους για την απόλυσή τους και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του υπουργείου.

Το περιστατικό, όπως αναφέρει το voria.gr, σημειώθηκε στην οδό Αριστοτέλους, με τις δύο πλευρές να συζητούν σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους και τον Κωστή Χατζηδάκη να αποχωρεί από το σημείο. Σύμφωνα πάντα με το voria.gr, οι εργαζόμενοι σημείωσαν ότι η Νέα Δημοκρατία «αυτά που έλεγε ως αντιπολίτευση δεν τα τηρεί τώρα που είναι στην κυβέρνηση», φωνάζοντας πως «130 οικογένειες έχουν μείνει στον δρόμο». Κατηγόρησαν επίσης τον υπουργό ότι είναι ο πρώτος που εφαρμόζει τον νόμο ομαδικές απολύσεις, κάτι που ο Κωστής Χατζηδάκης είπε πως δεν ισχύει.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας ανέφερε πως υπάρχουν προγράμματα στήριξης των εργαζομένων μέσω του ΟΑΕΔ, προσθέτοντας πως προσπαθεί στο μέτρο του δυνατού να βρεθεί λύση στο θέμα και ότι έχει συζητήσει το ζήτημα και με τους βουλευτές Καβάλας. Οι εργαζόμενοι απάντησαν ότι δεν θέλουν στήριξη μέσω ΟΑΕΔ αλλά να γυρίσουν στη δουλειά τους στο εργοστάσιο.

Δείτε το βίντεο: