Κώστας Καραμανλής: «Ο κ. Τσίπρας είναι πολιτικός μίμος»

30 Οκτωβρίου, 2017 8:07 ΠΜ
More videos

Ο Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της ΝΔ, βουλευτής Σερρών, Κώστας Αχ. Καραμανλής σε συνέντευξή του στην εφ. Real News τονίζει την αναγκαιότητα γρήγορης ολοκλήρωσης της τρίτης αξιολόγησης, επικρίνοντας την κυβέρνηση για καθυστερήσεις στις προηγούμενες και προσθέτοντας “πιο σημαντικό κι από το να τελειώσει γρήγορα η αξιολόγηση είναι να τελειώσει γρήγορα αυτή η κυβέρνηση”.

Σημειώνει ακόμα ότι πρέπει “να κοπεί επιτέλους το παραμύθι για το ‘τέλος των μνημονίων'” καθώς “αυτή η κυβέρνηση έφερε το μνημόνιο χωρίς τέλος, αφού έχει ήδη ψηφίσει βάναυσα μέτρα και για μετά την λήξη αυτού του προγράμματος”.

Ο κ. Καραμανλής υπογραμμίζει ότι “η ΝΔ ήταν, είναι και θα είναι κεντροδεξιό κόμμα. Πατριωτικό, φιλολαϊκό και φιλελεύθερο” και είναι κατηγορηματικός στο ότι “ποτέ η ΝΔ δεν περιορίστηκε μόνο στα όρια της Δεξιάς. Βέβαια πάντα αφομοίωνε μέσα της και σεβόταν τους γνήσιους εκφραστές αυτής της τάσης. Αλλά τον τόνο στις καλύτερες περιόδους μας ιστορικά και μέχρι σήμερα, τον δίνουν πρόσωπα και πολιτικές που υπερβαίνουν αυτά τα όρια”.

Χαρακτήρισε ως “αστείο” “αυτός που συγκυβερνά με τον Πάνο Καμμένο να κατηγορεί για ακροδεξιά ατζέντα το κόμμα που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής”.

Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση έχει κάνει “εισπήδηση” στη μεταρρυθμιστική ατζέντα της ΝΔ προκαλώντας πρόβλημα στο αφήγημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι “ο κ. Τσίπρας αποδεικνύεται πολιτικός μίμος” του Τσε Γκεβάρα, του Ανδρέα Παπανδρέου αλλά και των Ρεπουμπλικάνων, ενώ το ίδιο πράττει και με τις μεταρρυθμίσεις όπως και με τις επενδύσεις “με το δεξί χέρι τις προσκαλεί και με το αριστερό τις διώχνει”.

“Αντιθέτως το δικό μας αφήγημα είναι σταθερό και πειστικό. Έχει οικοδομηθεί πάνω σε φιλελεύθερες αξίες και στην κοινωνική πραγματικότητα. Γι’ αυτό και ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε στην ΔΕΘ ένα συγκεκριμένο σχέδιο για το μέλλον” επισήμανε.

Ο κ. Καραμανλής εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση του Κ. Μητσοτάκη να θέσει εκτός κόμματος όσους βουλευτές εισπράξουν αναδρομικά, υπενθυμίζοντας ότι η ΝΔ είχε καταψηφίσει τον νόμο Κατρούγκαλου και το επίμαχο άρθρο και προσθέτοντας “αφού, λοιπόν, τώρα ανακάλυψε και ο ΣΥΡΙΖΑ ότι διαφωνεί, ας καταργήσουμε με νόμο αυτό το παραθυράκι για να τελειώνουμε”.

Επίσης, τάχθηκε υπέρ της διεύρυνσης της ΝΔ με νέα στελέχη, τονίζοντας ότι “μαζί με την διεύρυνση χρειάζεται και η εμβάθυνση στην δεξαμενή της παράταξης”.

Κληθείς να σχολιάσει την δήλωση του Κ. Μπακογιάννη πως “και 50% να πάρει η ΝΔ στις επόμενες εκλογές χρειάζονται συναινέσεις”, ο κ. Καραμανλής, αναφέροντας καταρχήν πως δεν του αρέσει να σχολιάζει δηλώσεις άλλων, συνέχισε λέγοντας ότι “σημασία δεν έχει τόσο αν θα πάρουμε 30, 40, ή 50% αλλά να γίνουμε κυβέρνηση για το 100% των Ελλήνων”.

Λέγοντας πως η σημερινή κυβέρνηση απευθύνεται μόνο σε όσους θεωρεί εκλογική της πελατεία, ο κ. Καραμανλής κατέληξε αναφέροντας πως ναι μεν η ΝΔ δεν μπορεί να τους εκφράσει πολιτικά όλους, αλλά “θα πρέπει να δουλέψουμε για όλους. Έτσι θα κερδίσουμε την εμπιστοσύνη της ευρείας πλειονότητας των πολιτών, ακόμα και όσων δεν μας ψήφισαν, η οποία είναι αναγκαία για να κάνει πράξη ως πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος”.

[tovima] [topontiki]