Κυριακή, 14 Ιουλίου 2024
PlusΚώστας Αποστολάκης: Η σχέση του με τη θρησκεiα και την πiστη –...

Κώστας Αποστολάκης: Η σχέση του με τη θρησκεiα και την πiστη – «Δεν είμαι άξıος να γίνω μοναχός»

Ο δημοφιλής κωμικός ηθοποιός, Κώστας Αποστολάκης, δε συνηθίζει να απασχολεί συχνά τα φώτα της δημοσιότητας, και γενικώς προσπαθεί να μην είναι το επίκεντρο της προσοχής των μέσων ενημέρωσης. Οι τηλεοπτικές του εμφανίσεις, λοιπόν είναι και αυτές σπάνιες, ωστόσο χτες, Σάββατο 23 Δεκεμβρίου, αποφάσισε να κάνει μία εξαίρεση.

Έτσι, λοιπόν βρέθηκε καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του Σαββατοκύριακου, “Γειά σου”, που προβάλλεται μέσα από τη συχνότητα του τηλεοπτικού σταθμού του ΣΚΑΪ. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε εκτενώς στη σχέση του με τη θρησκεία, αλλά και με την πίστη, κάτι που έχει ξανά αναφέρει και στο παρελθόν.

Η αποκάλυψη του Κώστα Αποστολάκη για τη σχέση του με το Χριστιανισμό

«Ένας καλόγερος στο Άγιο Όρος μου είχε πει κάτι πολύ ωραίο για το τι είναι ελπίδα, μου λέει “το ξυπνητήρι το βάζεις κάθε πρωί, αλλά δεν ξέρεις, ότι θα ξυπνήσεις”. Αυτό είναι η ελπίδα. Εγώ ζήτησα και βρήκα τον Ιησού Χριστό, η αυτογνωσία είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο πράγμα, πολύ βαθύ. Πολύ λίγοι άνθρωποι την έχουν βρει στη ζωή τους…

Αυτό που χρειάζεται είναι να ξεκαθαρίσεις μέσα σου όλα αυτά, που δεν χρειάζεσαι. Αυτά που θέλεις μπορεί να είναι και άπειρα και να μην τα αποκτήσεις και ποτέ, ενώ αυτά που δεν θέλεις, τα ξέρεις καλά», σημείωσε για τη θρησκεία και το πώς ξεκίνησε να πιστεύει βαθύτατα, να είναι θεοσεβούμενος.

Δείτε το βίντεο«Έχω πάει πολλές φορές στο Άγιον Όρος. Το καλοκαίρι πήγα και στο Ισραήλ, σε αρκετές μονές. Ήμασταν το προτελευταίο γκρουπ που πρόλαβε να πάει πριν τον πόλεμο. Δεν είμαι άξιος να γίνω μοναχός, αυτό το πράγμα είναι κάλεσμα. Όποιος πει ότι τώρα θα πάω να γίνω μοναχός, είναι σίγουρο ότι θα φύγει.

Πώς γίνεται να πιστεύουμε σε όλα τα πράγματα τα μεταφυσικά εκτός από τον Θεό; Πιστεύεις στα ζώδια, στη μαγεία, στη μαύρη γάτα, στα χαρτιά, στο σπασμένο καθρέφτη, τα όνειρα εκτός από τον Θεό, γιατί ο εγωισμός μας δεν μας αφήνει. Πρέπει να ταπεινωθείς για να πιστέψεις», σημείωσε επίσης για τη σχέση του με την πίστη.

Δείτε το βίντεοΤα πιο σημαντικά