Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024
ΕλλάδαΚορωνοϊός: Υποχρεωτικό το rapid test για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους

Κορωνοϊός: Υποχρεωτικό το rapid test για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους

Ένα rapid test την εβδομάδα θα πρέπει να κάνουν όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα. Τι προβλέπει η νέα ΚΥΑ.

Τη διενέργεια ενός rapid test σε εβδομαδιαία βάση, από δύο που ισχύει μέχρι σήμερα, προβλέπει η νέα ΚΥΑ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα με φυσική παρουσία στον χώρο εργασίας που δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν έχουν νοσήσει από κορωνοϊό το τελευταίο εξάμηνο, υποβάλλονται υποχρεωτικά – και με δική τους επιβάρυνση – σε διαγνωστικό έλεγχο νόσησης από τον κορωνοϊό (rapid test) μια φορά την εβδομάδα.

Ο έλεγχος ισχύει μια εβδομάδα από την ημέρα διενέργειάς του.

Κατά την πρώτη εφαρμογή της νέας ΚΥΑ, ο έλεγχος διενεργείται οποτεδήποτε εντός της εργάσιμης εβδομάδας κάθε εργαζομένου, χωρίς οποιαδήποτε περαιτέρω δυσμενή συνέπεια.

Η νέα Κοινή Απόφαση εκδόθηκε από τους υπουργούς υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Υποδομών και Μεταφορών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Τουρισμού, Επικρατείας και υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, που ισχύει από την 1η Μαΐου 2022 και τροποποιεί το μέχρι πρότινος ισχύον πλαίσιο (Β’ 4766/16/10/2021).Τα πιο σημαντικά