Κορονοϊός: Ολικό lockdown στον ορίζοντα – Ακαριαία η διασπορά στην Αττική

31 Ιανουαρίου, 202111:27 ΠΜ
More videos

Στα ύψη ο προβληματισμός για την Αττική που αρχίζει να… θυμίζει Θεσσαλονίκη. «Βράζει» το κέντρο της Αθήνας. Στο 2,49 ο δείκτης θετικότητας, αλλά αυτό δεν αρκεί.

«Βουλιάζει» στον κορονοϊό η Αττική και οι ειδικοί κρούουν το κώδωνα του κινδύνου παρά το σκληρό lockdown που έχει τεθεί σε εφαρμογή από το πρωί του Σαββάτου σε μια προσπάθεια να μην χειροτερέψει η κατάσταση.

Τα όσα είχαν συμβεί στην Θεσσαλονίκη πριν από λίγο καιρό τρομάζουν, καθώς η διασπορά του κορονοϊού τις τελευταίες ημέρες στην Αττική είναι ακαριαία.

Το Σάββατο (30.01.2021) ανακοινώθηκαν 795 νέα κρούσματα κορονοϊού, και από αυτά τα 384 είναι στην Αττική με το κέντρο της Αθήνας στην κυριολεξία να «βράζει», αφού 1 στα 3 κρούσματα του Λεκανοπεδίου εντοπίζονται εκεί.

Είναι χαρακτηριστικό πως μέσα σε μια εβδομάδα, τα κρούσματα του κορονοϊού στην Αττική διπλασιάστηκαν.

Η Αθήνα… θυμίζει Θεσσαλονίκη

Η Αττική τις τελευταίες ημέρες σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ είχε συμπεριφορά και εξέλιξη αύξησης των ενεργών κρουσμάτων όπως είχε συμβεί στη Θεσσαλονίκη, κάτι που προέκυψε από την ιχνηλάτηση των ενεργών κρουσμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την ιχνηλάτηση προέκυψε ότι όσα άτομα, με το άνοιγμα του λιανεμπορίου, πήγαν για αγορές έκαναν επίσης και κάποιες επισκέψεις σε συγγενείς και φίλους έγιναν η αιτία του κακού. Όπως, μάλιστα, εξήγησαν οι ειδικοί τα άτομα αυτά πιθανόν μετέφεραν τον ιό από την αγορά στα σπίτια που επισκέπτονταν.

Δίχως ίχνος υπερβολής υπήρξε ακαριαία διασπορά, ενώ ο συνωστισμός ήταν κυρίως έξω από τα καταστήματα και όχι μέσα.

Δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε και τον προβληματισμό που υπάρχει ότι τα κρούσματα στα νησιά θα επιβαρύνουν τα νοσοκομεία της Αθήνας.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι αν αυτή η αυξητική τάση στα κρούσματα στην Αττική συνεχιστεί και την επόμενη βδομάδα, δεν αποκλείεται ακόμα και ένα ολικό lockdown τύπου Μαρτίου.

Αν δηλαδή τα πράγματα γίνουν πιο δύσκολα δεν αποκλείεται να αλλάξει η ώρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας και να πάει νωρίτερα.

Επίσης, τα κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους που έχουν καταγραφεί είναι 66, όμως οι ειδικοί υπολογίζουν ότι είναι πολύ περισσότερα στην πραγματικότητα.

Στο 2,49 ο δείκτης θετικότητας

Ο δείκτης θετικότητας παρουσίασε άνοδο σε σχέση με την Παρασκευή (29.01.2021) που ήταν στο 2,00 σε σύνολο 45.381 διαγνωστικών τεστ. Σήμερα ανέβηκε στο 2,49 με τα τεστ ωστόσο να είναι λιγότερα (31.904).

Παρά πάντως το γεγονός ότι ο δείκτης είναι κάτω από το όριο που ανησυχεί τους ειδικούς, δηλαδή το 4 δεν αρκεί, καθώς ο προβληματισμός για την εξέλιξη της πανδημίας τόσο στην Αττική όσο και σε άλλες κόκκινες περιοχές είναι διάχυτος.

Πηγή: newsit.gr

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News