Κορωνοϊός: Με κρατήσεις οι Θείες Λειτουργίες τα Χριστούγεννα στα Ιωάννινα

20 Δεκεμβρίου, 20212:34 ΜΜ
More videos

Τηλεφωνική κράτηση θέσεων θα πρέπει να κάνουν οι πιστοί στα Ιωάννινα για να προσέλθουν τα Χριστούγεννα στις εκκλησίες, ώστε να παρακολουθήσουν τη θεία λειτουργία, σύμφωνα με εγκύκλιο του μητροπολίτη Μάξιμου. 

Με αυτόν τον τρόπο θα εξασφαλίσουν τη θέση τους και θα γνωρίζουν την ώρα του εκκλησιασμού τους, ώστε να αποφύγουν τον συνωστισμό εντός των ναών.

Όπως διευκρινίζεται στην εγκύκλιο, εντός των ναών θα εισέρχεται μόνο προβλεπόμενος αριθμός πιστών, που θα έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή του, μέσω τηλεφωνικής κράτησης.

Παράλληλα, ο μητροπολίτης ζητά από τους πιστούς να μην πάνε στην εκκλησία αν αισθανθούν οποιαδήποτε αδιαθεσία. 

«Αν κάποιος νιώσει κρυολόγημα, συνάχι, βήχα, πυρετό, αδιαθεσία ή αδυναμία να παραμείνει στο σπίτι του για να μη θέσει σε κίνδυνο και δοκιμασία ούτε τον εαυτό του αλλά ούτε τους συνανθρώπους του», επισημαίνει ο κ. Μάξιμος για να συμπληρώσει πως όλα αυτά θα πρέπει όμως να γίνουν«με σύνεση, πνεύμα, υπευθυνότητα και θυσιαστική αγάπη».

Επίσης, όλοι πρέπει να φορούν μάσκα και να τηρούν τις αποστάσεις. 

Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο μητροπολίτης Ιωαννίνων ζητά από τους πιστούς να κάνουν τηλεφωνική κράτηση θέσης πριν πάνε στους ναούς. Την ίδια διαδικασία ακριβώς ακολούθησε και πέρσι την ημέρα των Θεοφανίων.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News