Κορονοϊός: Έτοιμα τα νέα μέτρα από Σάββατο. Διπλή μάσκα, click away, rapid test στα σούπερ μάρκετ

24 Νοεμβρίου, 202111:31 ΜΜ
More videos

Ποια τα νέα έκτακτα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση… προς αποφυγήν lockdown;

Έτοιμη να ανακοινώσει την κλιμάκωση των μέτρων κατά του κορονοϊού παρουσιάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση.

Παρά τους περιορισμούς που έχουν τεθεί σε ισχύ μέχρι σήμερα, ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει πολύ υψηλός. Ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία όμως δημιουργεί τόσο ο αριθμός των ανθρώπων που χάνουν καθημερινά τη ζωή τους από τον ιό, όσο και εκείνος των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Η πίεση που ασκείται στο ΕΣΥ είναι κάτι παραπάνω από ασφυκτική και στο κυβερνητικό επιτελείο αναζητούν τρόπους προκειμένου να παραμείνει η οικονομία της χώρας «ανοικτή» και φυσικά να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Έτσι, είναι πολύ πιθανό από το προσεχές Σάββατο να τεθεί σε εφαρμογή ένα πακέτο νέων μέτρων. Όπως σημειώνει ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, θεωρείται δεδομένο ότι για να εισέλθουν οι πολίτες στα σούπερ μάρκετ θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα rapid test στην είσοδο του καταστήματος.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα η κυβέρνηση υποστήριζε ότι δεν υπάρχει λόγος για μια τέτοια απόφαση, αφού δεν παρατηρείται διασπορά του ιού στα συγκεκριμένα καταστήματα. Ίσως όμως είναι μια ακόμα έμμεση «πίεση» στους ανεμβολίαστους προκειμένου να κλείσουν ραντεβού για την πρώτη δόση.

Επιπλέον, είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει η μέθοδος αγορών «click away» στο λιανεμπόριο, προκειμένου να ψωνίζουν με αυτόν τον τρόπο οι ανεμβολίαστοι, χωρίς δηλαδή να μπορούν να εισέρχονται στα καταστήματα.

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο το μέτρο των rapid test να εφαρμοστεί και για τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής.

Παράλληλα, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση είχε εμφανιστεί αρνητική και για το συγκεκριμένο μέτρο, θεωρείται σχεδόν ειλημμένη απόφαση η υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ενώ πιθανότατα η μια από αυτές θα πρέπει να είναι μάσκα υψηλής προστασίας (FFP2).

Στον αντίποδα, δεν εξετάζεται όρος το παρόν από την κυβέρνηση το ενδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού όπως σε άλλες χώρες. Άλλωστε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, με σημερινές του δηλώσεις στην κρατική τηλεόραση ξεκαθάρισε ότι δεν έχει προκριθεί μια τέτοια λύση.

Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες του emeaGR, υπάρχουν δύο εισηγήσεις της Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας, με την μία εξ αυτών να περιλαμβάνει το σενάριο lockdown για ανεμβολίαστους (με την χρήση και SMS). Αν η κυβέρνηση θα πάρει μια τέτοια απόφαση, δεν είναι ακόμα γνωστό. Με το τέταρτο κύμα κορονοϊού όμως να συνεχίζεται, ίσως είναι απλώς θέμα χρόνου.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News