Κορονοϊός: Έκαναν μάθημα με κουβέρτες και ανοιχτά παράθυρα στην Ελβετία

21 Νοεμβρίου, 20201:01 ΜΜ
More videos

Πολλά σχολεία στην Ελβετία αναγκάζονται να ανοίγουν τα παράθυρα κάθε 15 λεπτά και οι μαθητές αντιμετωπίζουν το κρύο με κουβέρτες

Τα βήματα της Γερμανίας φαίνεται να ακολουθεί η Ελβετία, καθώς μαθητές αντιμετωπίζουν το κρύο με κουβέρτες στα σχολεία της χώρας.

Σύμφωνα με ελβετικά μέσα, πολλά σχολεία αναγκάζονται να ανοίγουν τα παράθυρα κάθε 15 λεπτά προκειμένου ο χώρος να εξαερίζεται καλά για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού μεταξύ των μαθητών.

Η κυβέρνηση της Ελβετίας μοίρασε 600 δωρεάν στρατιωτικές κουβέρτες στα παιδιά, προκειμένου να μην κρυώνουν.

Σε κάθε διάλειμμα, όλα τα παράθυρα πρέπει να είναι ανοιχτά, σύμφωνα με εισηγήσεις Ελβετών ειδικών.

Ελβετοί επιστήμονες επισημαίνουν ότι η ανανέωση του αέρα όχι μόνο μειώνει τον κίνδυνο μόλυνσης από τον κορονοϊό, αλλά και βελτιστοποιεί την ποιότητα του οξυγόνου.

Όπως αναφέρουν επιστήμονες, το άνοιγμα των παραθύρων σε ένα σχολείο είναι αρκετό για να μειώσει κατά σχεδόν 40%, σε σχέση με τα κλειστά παράθυρα, τα σωματίδια του κορωνοϊού που μπορεί να κυκλοφορούν στον αέρα μέσα στις τάξεις.

Σημειώνεται ότι η Ελβετία κατέγραψε 4.946 νέα κρούσματα της Covid-19 κατά το τελευταίο 24ωρο, 252 νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία και 111 νέους θανάτους, όπως ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων της νόσου στην Ελβετία και το γειτονικό Λιχτενστάιν ανέρχεται σε 290.601 και ο συνολικός αριθμός των θανάτων σε 3.575.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News