Τρίτη, 28 Μαΐου 2024
ΕλλάδαΚορωνοϊός: Ακυρώνονται από αύριο 300.000 πιστοποιητικά εμβολιασμού

Κορωνοϊός: Ακυρώνονται από αύριο 300.000 πιστοποιητικά εμβολιασμού

Χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού μένουν περίπου 300.000 πολίτες, καθώς εκπνέει από αύριο Δευτέρα η ισχύς τους, εφόσον δεν έχουν κάνει την τρίτη αναμνηστική δόση ή εάν έχουν κάνει κάνει το μονοδοσικό εμβόλιο πριν από επτά μήνες.

Η μικρή παράταση που έδωσε το υπουργείο Υγείας λόγω των προβλημάτων στην εκτέλεση των ραντεβού εμβολιασμού που προκάλεσε η κακοκαιρία ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου. Αυτό σημαίνει ότι όσοι πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, και έχουν περάσει 7 μήνες έως την 7η Φεβρουαρίου, θα πρέπει να έχουν κάνει την αναμνηστική δόση, αλλιώς θα λογίζονται ως ανεμβολίαστοι.

Πρακτικά, εάν κάποιος δεν έχει κάνει την ενισχυτική δόση εμβολίου, από τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου δεν θα έχει πλέον στην κατοχή του πιστοποιητικό εμβολιασμού, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να έχει πρόσβαση στους χώρους όπου το πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι απαραίτητο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, είναι περί τους 300.000 όσοι δεν προχώρησαν στην ενισχυτική δόση μετά την πάροδο επτά μηνών από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους και πλέον θα μείνουν χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού για όσο χρονικό διάστημα δεν προχωρούν στην τρίτη δόση.

Για αυτούς συνεπάγεται αδυναμία εισόδου σε κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας και διασκέδασης, ενώ οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ, το οποίο θα πληρώνουν οι ίδιοι πριν μεταβούν στην δουλειά τους, ενώ το ίδιο μέτρο αναμένεται πως θα ισχύσει και για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους.

Τα πιο σημαντικά