Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024
ΕλλάδαΚορονοϊός: 24χρονη νεφροπαθής με COVID-19 αγνόησε την καραντίνα και αντιμετωπίζει σοβαρές ποινές

Κορονοϊός: 24χρονη νεφροπαθής με COVID-19 αγνόησε την καραντίνα και αντιμετωπίζει σοβαρές ποινές

Παρά τις υποδείξεις των αρχών και τις σαφείς οδηγίες για τον αυτοπεριορισμό, μια 24χρονη νεφροπαθής και θετική στον κορονοϊό, ξεκίνησε το ταξίδι των διακοπών της στη Σαντορίνη, εκθέτοντας σε κίνδυνο δεκάδες ανθρώπους με τους οποίους ήρθε σε επαφή.

Η 24χρονη από τη Θεσσαλονίκη επιβιβάστηκε στο πλοίο της γραμμής με ακόμη 340 επιβάτες με προορισμό τη Σαντορίνη, ενώ προηγουμένως είχε μετακινηθεί με αμαξοστοιχία του ΟΣΕ από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα. Τώρα αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις του νόμου, καθώς της ασκήθηκε ποινική δίωξη. Παράλληλα της επιβλήθηκε και διοικητικό πρόστιμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 24χρονη που είναι νεφροπαθής και υποβάλλεται σε τακτική αιμοκάθαρση στο “Ιπποκράτειο” Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, υποβλήθηκε για τεστ COVID-19, όπως ήταν υποχρεωτικό, όμως, πριν καν βγουν τα αποτελέσματα, πήρε το τρένο για Αθήνα, ώστε να πάρει το πλοίο και να καταλήξει στη Σαντορίνη για να περάσει τις διακοπές της.

Ενημερώθηκε ότι ήταν θετική και συνέχισε το ταξίδι της κανονικά

Ενώ βρισκόταν στο τρένο, την ενημέρωσαν πως ήταν θετική στον ιό SARS-CoV-2 και της ζήτησαν να μεταβεί στο νοσοκομείο αναφοράς “Αττικόν” της Αθήνας για να τεθεί σε καραντίνα. Η 24χρονη, όμως, αγνόησε τις οδηγίες και συνέχισε το ταξίδι της σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Στον Πειραιά επιβιβάστηκε στο σε πλοίο Blue Star με άλλους 340 επιβάτες με προορισμό τη Σαντορίνη.

Εν τω μεταξύ, στο “Ιπποκράτειο” νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης σήμανε συναγερμός. Ο διοικητής ενημέρωσε το νοσοκομείο Σαντορίνης για το κρούσμα και ο διοικητής Βασίλης Μαλαματένιος, οργάνωσε αμέσως επιχείρηση για την απομόνωση του κρούσματος μέσα στο πλοίο, ώστε να μην κατέβει στο νησί. Πολλώ δε μάλλον που εάν η 24χρονη προσερχόταν για την τακτική της αιμοκάθαρση στο νοσοκομείο της Θήρας, θα έπρεπε να κλείσει το νεφρολογικό τμήμα και να μείνουν 22 ασθενείς χωρίς αιμοκάθαρση, αποκλεισμένοι στο νησί.

Η 24χρονη εντοπίστηκε έξω από το νησί της Ίου και απομονώθηκε σε καμπίνα μαζί με τον σύντροφό της. Το ζευγάρι επέστρεψε στον Πειραιά, όπου την περίμενε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, για να την μεταφέρει σε νοσοκομείο.

Αντιμετωπίζει σοβαρές ποινές

Υπενθυμίζεται ότι πέραν του προβλεπόμενου διοικητικού προστίμου, η 24χρονη αντιμετωπίζει την ποινή της φυλάκισης και χρηματική ποινή, αν αποδειχθεί ότι από τις πράξεις και τις παραλείψεις της προέκυψε κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας σε αόριστο αριθμό ανθρώπων. Εάν αποδειχθεί ότι μετέδωσε τη νόσο σε άλλο άνθρωπο, μπορεί να της επιβληθεί ποινή κάθειρξης έως δέκα έτη, ενώ αν οι πράξεις της είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο άλλου ανθρώπου, η ποινή αυξάνεται από τα 10 έτη και άνω.

Πηγή: iatropedia

Τα πιο σημαντικά