Κορωνοϊός: Κρίσιμη ώρα για Θεσσαλονίκη – «Με φοβίζει τι θα γίνει του Αγ. Δημητρίου»

19 Οκτωβρίου, 20206:26 ΜΜ
More videos

Ο Μητσοτάκης θα μιλήσει σήμερα με τους Ζέρβα και Τζιτζικώστα για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού

Κρίσιμες ώρες για τη Θεσσαλονίκη, καθώς η πόλη παρουσιάζει αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού με περαιτέρω αυξητική τάση. Έτσι, κατά την πρωινή ενημέρωση του πρωθυπουργού, ο Σωτήρης Τσιόδρας έκανε ειδική μνεία στην κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προγραμματίζει τηλεδιάσκεψη σήμερα το απόγευμα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον Περιφερειάρχη, Απόστολο Τζιτζικώστα.

Ειδικότερα, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας στην εισήγησή του παρουσίασε τα στοιχεία με τους αριθμούς των κρουσμάτων και των νοσηλευομένων καθώς και με τα στατιστικά για την εικόνα μετάδοσης του ιού σε κάθε περιοχή. Με βάση αυτά τα στοιχεία, εκτός από την εκτίμηση για την εξέλιξη της πανδημίας στις περιοχές που ήδη βρίσκονται στη ζώνη αυξημένης επιτήρησης, διαπιστώθηκε ότι αρχίζουν και παρατηρούνται κάποιες αυξητικές τάσεις στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Γι’ αυτό το λόγο το απόγευμα ο Πρωθυπουργός θα έχει τηλεδιάσκεψη με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα προκειμένου να συζητηθεί η εφαρμογή των υγειονομικών κανόνων.

Πέτσας: Σε πορτοκαλί συναγερμό και η Θεσσαλονίκη

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών πως η Θεσσαλονίκη βρίσκεται πλέον σε πορτοκαλί συναγερμό. Όπως είπε ο κ. Πέτσας: «Η επιδημιολογική εικόνα σε ορισμένες γειτονιές της Αττικής, αλλά και στις Περιφερειακές Ενότητες της Καστοριάς, των Ιωαννίνων και της Θεσσαλονίκης, βρίσκεται στο πορτοκαλί.

Και αυτό επισημαίνει με τον πιο έντονο τρόπο ότι δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός. Αντιθέτως, απαιτείται απ’ όλους πιστή τήρηση των μέτρων που εισηγούνται οι ειδικοί και θεσπίζει η Πολιτεία.

Αλλά δεν είναι μόνο οι πολίτες.

Και οι επαγγελματίες, από την υγεία μέχρι τις μεταφορές και από την κοινωνική φροντίδα μέχρι την εστίαση και τον τουρισμό, οφείλουν να εφαρμόζουν σχολαστικά τα μέτρα. Είναι για το καλό όλων. Είναι ζήτημα προστασίας της δημόσιας υγείας και κοινωνικής ευθύνης.

Και οι λίγοι, πονηροί, επαγγελματίες που παραβιάζουν τα μέτρα και κερδοσκοπούν σε βάρος των συνεπών συναδέλφων τους, λειτουργώντας, για παράδειγμα, χώρους που θα έπρεπε να είναι κλειστοί μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, να γνωρίζουν ότι θα υπάρξει άμεση και παραδειγματική τιμωρία τέτοιων φαινομένων».

Εξαδάκτυλος: Με τρομάζει τι θα γίνει του Αγίου Δημητρίου

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας στην εκπομπή “Check in στα γεγονότα” της TV-100, ανέφερε πως φοβάται πολύ για όσα ενδέχεται να γίνουν στην πόλη με αφορμή την εορτή του πολιούχου, Αγίου Δημητρίου, αλλά και τις αθλητικές διοργανώσεις που έχουν προγραμματιστεί για τον Νοέμβριο. Όπως είπε χαρακτηριστικά «Παρότι είμαι χειρουργός και άρα εκπαιδευμένος να είμαι ψύχραιμος, όλα αυτά τα φοβάμαι πάρα πολύ. Με τρομάζουν».

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News