Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024
διεθνήΚορόιδευαν μαθητή για τα παπούτσια του και αυτός ο δάσκαλος έκανε την...

Κορόιδευαν μαθητή για τα παπούτσια του και αυτός ο δάσκαλος έκανε την πιο αξιέπαινη πράξη

Λίγες λέξεις ήταν αρκετές για να πληγώσουν ένα παιδί που απλά λάτρεψε ένα ζευγάρι παπούτσια. Ένας δάσκαλος, όμως, απέδειξε ότι είναι κάτι παραπάνω από εκπαιδευτικός: είναι άνθρωπος.

Μία μαμά περιγράφει την ιστορία του μικρού παιδιού της και ζητά από όλους τους γονείς να διδάσκουν στα παιδιά τους την ευγένεια από πολύ μικρή ηλικία.

«Πρόσφατα πήγαμε με τον 10χρονο γιο μου για ψώνια κι εκείνος λάτρεψε αυτά τα παπούτσια, που είχαν τον Μπομπ Σφουγγαράκη. Ήταν για εκείνον τα πιο όμορφα που είχε δει ποτέ στη ζωή του. Ανυπομονούσε να τα δείξει στην γιαγιά και τον παππού.

Δεν τα φορούσε, όταν έβρεχε για να μην τα λερώσει και ήταν πάντα πολύ προσεκτικός σε κάθε του βήμα με τα αγαπημένα του παπούτσια. Ήταν τόσο περήφανος για αυτά! Δεν μπορούσε να περιμένει για να τα φορέσει στο σχολείο, επειδή ήξερε ότι οι συμμαθητές του θα τα έβρισκαν πολύ cool όπως κι εκείνος.

104333

Όμως, είχε κάνει λάθος… Όταν γύρισε από το σχολείο, έβαλε τα παπούτσια στο πιο σκοτεινό σημείο της ντουλάπας και δεν μου είπε ποτέ ξανά τίποτα για αυτά. Το επόμενο πρωί, ενώ ετοιμαζόταν για το σχολείο, τον ρώτησα για τα παπούτσια. Εκείνος μου είπε ότι δεν μπορούσε να τα βρει μέσα στην ντουλάπα. Πήγα και έψαξα πολύ, μέχρι που τα βρήκα. «Φόρεσέ τα και φύγαμε», τού είπα.

Το παιδί, τότε, μου είπε ότι είχε μία δύσκολη στιγμή με αυτά, αλλά δεν το σκέφτηκα καν. Του τα φόρεσα και φύγαμε. Όταν πήγα στο σχολείο, κάποιος με ρώτησε τι κάνει ο μικρός μου και αν μου είπε τίποτα για τα παπούτσια.

Την προηγούμενη ημέρα ένας συμμαθητής του στην τάξη τού είπε ότι τα παπούτσια ήταν πολύ άσχημα και οι δάσκαλοι είπαν σε αυτόν τον μαθητή να του ζητήσει συγγνώμη. Ωστόσο, η ζημιά είχε ήδη γίνει.

Τα παπούτσια που λάτρεψε το παιδί μου και τα πρόσεχε σαν τα μάτια του, τώρα τον έκαναν να νιώθει άσχημα που τα φορούσε. Η καρδιά μου ράγισε για εκείνον, όμως δεν σταματούσα να του ζητώ να τα φορέσει και να μην επιτρέπει στη γνώμη των άλλων να τον επηρεάζει.

262826950 10101948490282316 6828686506609892649 n 900x1200 1

Την επόμενη μέρα το παιδί μου θα ήταν καταχαρούμενο που θα φορούσε ξανά τα παπούτσια του. Τι είχε αλλάξει; Ένας από δασκάλους στο σχολείο απέδειξε ότι είναι κάτι πολύ παραπάνω. Όταν άκουσε την ιστορία του γιου μου, παρήγγειλε για τον ίδιο ένα ζευγάρι παπούτσια με τον Μπομπ για να μοιάζουν σαν «δίδυμοι».

Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου αυτόν τον άνθρωπο για τη στήριξη στο παιδί μου και θα παρακαλούσα όλους τους γονείς να διδάξουν στα παιδιά τους την ευγένεια, γιατί ένα σχόλιο μπορεί να πληγώσει ένα άλλο παιδί. Όλοι έχουμε ευαισθησίες, πόσο μάλλον τα παιδιά μας. Αρκούν λίγες λέξεις για να τους ραγίσουν την καρδιά, αλλά και τόσες άλλες για να τα κάνουν να νιώσουν όμορφα».

Τα πιο σημαντικά