Το κορίτσι που έσβησε τη φλόγα στους Ολυμπιακούς είναι τελειόφοιτη φοιτήτρια Βιολογίας

23 Δεκεμβρίου, 2017 7:13 ΠΜ
More videos

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας το 2004 είχαν σπουδαίες στιγμές.  Μια από αυτές που έμειναν χαραγμένες στη μνήμη πολλών, ήταν η στιγμή που ουσιαστικά ολοκληρώθηκαν οι αγώνες: Η μικρή Φωτεινή φύσηξε και έσβησε τη φλόγα. 

Η Φωτεινή Παπαλεωνιδοπούλου εκείνη τη στιγμή έστελνε το δικό της  ξεχωριστό μήνυμα σε όλο τον πλανήτη, καθώς ήταν ένα από τα παιδιά που μεγάλωσαν στα Παιδικά Χωριά SOS.

Η πιτσιρίκα με το πράσινο, ελαφρώς θλιμμένο βλέμμα, που χαράχτηκε στη μνήμη όλων όσοι παρακολούθησαν εκείνη την φαντασμαγορική τελετή… μεγάλωσε. Σήμερα είναι 23 ετών, τελειόφοιτη βιολογίας από το πανεπιστήμιο της Πάτρας.

Η Τατιάνα Στεφανίδου την κάλεσε πρόσφατα στην εκπομπή της, όπου η Φωτεινή μίλησε και για την τότε εμπειρία της, αλλά και για τα όνειρά της από εδώ και πέρα.

Οπως αποκάλυψε όταν της έγινε τότε η πρόταση για να σβήσει τη φλόγα, η πρώτη της απάντηση ήταν όχι. Στη συνέχεια άλλαξε γνώμη και βρέθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο για να στιγματίσει με την παρουσία της την Τελετή Λήξης.

Σήμερα, είναι 23 ετών, τελειόφοιτη στο Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και ξεκινάει μια λαμπρή καριέρα ως επιστήμονας. Η ίδια αγαπούσε αρκετά το διάβασμα, ήταν μία άριστη μαθήτρια, ενώ της άρεσε να μαθαίνει ξένες γλώσσες και να ασχολείται και με τον αθλητισμό.

«Από μικρή έλεγα ότι θα γίνω γιατρός για να σώσω τα παιδάκια στην Αφρική και να βρω το φάρμακο του καρκίνου. Αργότερα, στο γυμνάσιο, μου άρεσε η Βιολογία και άρχισα να φαντάζομαι τον εαυτό μου ως επιστήμονα.

Έτσι θα μου δινόταν η ευκαιρία να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα, που είναι να εργαστώ σε κάτι που θα μπορέσω να προσφέρω στην κοινωνία», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η Φωτεινή στην Τατιάνα Στεφανίδου.

[iefimerida] [zappit]